1. Hafta |
Derse Giriş ve Temel Kavramlar: Küreselleşme, dil ve kültür ilişkisi |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
2. Hafta |
Erken Dönem Küreselleşme ve Tordesillas Antlaşması |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati Uygulama |
3. Hafta |
Küreselleşme Perspektifleri: Olumlu ve olumsuz yaklaşımlar |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta |
Kültür ve İdeoloji: Dil-kültür-ideoloji üçgeni |
Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati |
5. Hafta |
Küreselleşmenin Tarih Öncesi: Kültürel alışveriş ve emperyalizm |
Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
6. Hafta |
Haritalar, Dil ve Dünya Görüşleri |
Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati |
7. Hafta |
Dil, Kültür ve Politika İlişkileri |
Ders Saati Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Ders Saati |
9. Hafta |
Modernist Rüya ve Kültürel Transfer |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
10. Hafta |
Ünlü Kültürü ve Küreselleşme |
Görsel Sunum Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati |
11. Hafta |
Mal ve İnsan Hareketliliği |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
12. Hafta |
Ders Özeti ve Sentez |
Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
13. Hafta |
Dil ve temsil |
Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
14. Hafta |
Soru-Cevap ve Genel Değerlendirme |
Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |