Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
İngilizce Ders Kitabı İncelemesi İSAE04 8. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin İngilizce öğretiminde ders materyali olarak kullanılan ders kitaplarının tarihsel gelişimi, avantaj ve dezavantajları, özellikleri, ders kitabı değelendirmesi ve seçimi kriterleri gibi konularda farkındalığını arttırmaktır.
Dersin İçeriği Ders kitabında olması gereken fiziksel, eğitsel, görsel tasarım ve dil anlatım özellikleri ve standartlar; ders kitaplarının içeriklerinin programa uygunluğu; mevcut ders kitaplarından bazılarının içerik, dil, öğrenci seviyesine uygunluk, format, çekicilik, anlamlı öğrenmeye katkı, öğretimde kullanım kolaylığı vb. açılardan incelenmesi.
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler ders kitaplarının tarihsel gelişimi hakkında bilgi sahibi olurlar.
- Öğrenciler İngilizce öğretiminde ders kitaplarının rolünü kavrarlar.
- Öğrenciler İngilizce ders kitaplarının özelliklerini belirleyebilirler
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Derse giriş / Ders izlencesinin irdelenmesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Uygulama Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
2. Hafta Ders kitabı ile ilgili temel kavram ve meseleler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım
3. Hafta İngilizce öğretiminde kullanılan ders kitaplarına tarihsel bakış Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Diğer Faaliyetler
4. Hafta İngilizce öğretiminde ders kitaplarının rolü Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Uygulama Görsel Sunum Ders Saati
5. Hafta Geçmiş ve günümüdeki ders kitapları arasındaki farklar Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
6. Hafta Küresel ve yerel ders kitaplarının kıyaslanması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
7. Hafta İngilizce öğretiminde ders kitabı ihtiyacının tartışılması Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Ders kitabı değerlendirme kriterleri Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
10. Hafta Ders kitabı değerlendirme kriterleri Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Ders kitabı seçiminde kontrol listelerinin analizi ve ders kitabı analizi için özgün bir kontrol listesi yaratma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Uygulama
12. Hafta İngilizce öğretim programının hedefleri ve Türkiye’de kullanılan ders kitapları Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
13. Hafta İngilizce öğretiminde kullanılan ders kitaplarının analizi (İçerik-İzlence ve Fiziksel Özellikler) Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum Uygulama Diğer Faaliyetler
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 5 5 5 5 60
PY2 5 5 5 5 60
PY5 5 5 5 5 60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 5 65
Araştırma 5 5 25
Diğer Faaliyetler 5 3 15
Uygulama 5 5 25
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 132
Dersin AKTS Kredisi 4,0