Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Çocuk Psikolojisi SMB18 6. Yarıyıl 2 + 0 2,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli Grup
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Erol UĞUR
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin çocuk psikolojisinin ve ruh sağlığının önemini anlamalarına yardımcı olmaktır.
Dersin İçeriği The aim of this course is to help students understand the importance of child psychology and mental health.
Ders Öğrenme Kazanımları - Çocuklarda duygu ve davranım sorunlarını bileceklerdir.
- Çocukların duygusal, sosyal, cinsel ve bedensel gelişimlerini bilecekler.
- Çocukların kişilik ve benlik özelliklerini tanıyabilecektir.
- Çocuklardaki davranış sorunları hakkında bilgi sahibi olacaklar.
- Çocuklarda duygu ve davranım sorunlarını bileceklerdir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Kişilik ve Benlik Özellikleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
2. Hafta Duygusal ve sosyal gelişim Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
3. Hafta Cinsel gelişim Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
4. Hafta Bedensel ve devinimsel gelişim Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Diğer Faaliyetler
5. Hafta Çocuklarda Kişilik ve Benlik Gelişimi Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
6. Hafta Çocukları Tanıma Teknikleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Uygulama Görsel Sunum
7. Hafta Çocukları Tanıma Teknikleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Çocukluk Döneminde Ruhsal Sorunlar Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
10. Hafta Çocukluk Döneminde Ruhsal Sorunlar Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
11. Hafta Çocuklarda Duygu ve Davranım Sorunları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma
12. Hafta Özel Sorunları Olan Çocuklar Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım
13. Hafta Sosyal Becerilerinin Geliştirilmesi Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum
14. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Yavuzer, H. Çocuk Psikolojisi. İstanbul: Remzi Kitabevi, 2000.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY3 5 5 5 5 5 60
PY4 5 5 5 5 5 60
PY6 5 5 5 5 5 60
PY7 5 5 5 5 5 60
PY8 4 5 2 5 5 60
PY9 5 5 5 5 5 60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 5 65
Araştırma 5 5 25
Diğer Faaliyetler 5 3 15
Uygulama 5 5 25
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 132
Dersin AKTS Kredisi 4,0