Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi | TRZ619 | 3 + 0 | 3,0 | 10,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisansüstü |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler |
Doç. Dr. Zeynep MESCİ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Turizm işletmeciliği alanında ihtisas yapan bireyleri yenilik kavramını, önemini, türleri hakkında bilgilendirmek ve yeniliğin işletmeye ve müşteriye olan katkılarını açıklama, turizm işletmelerinde yenilik yönetimine duyulan ihtiyacın neler olduğunu irdelemek ve yenilik ve yenilik yönetimi bağlamında ufuk ve vizyon gelişiminin sağlanması dersin temel amacıdır. |
Dersin İçeriği | Turizm işletmelerinde yeniliğin önemi, işletmelerde kullanım amaçları, işletmelerde yenilik yapabilmeye olanak sağlayan güncel yaklaşımlar, yenilik yönetimi sürecinde ön plana çıkan unsurlar ve yenilik yönetimi konusunda güncel uygulamalar ve bunlara yönelik örnek olay analizlerinin gerçekleştirilmesi. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- urizm işletmeciliği alanında daha önce ortaya koyulmamış belli konularda bilgi üretmek adına birincil veri kaynaklarına yönelik çalışma yapar. - Turizm işletmelerinde görev aldığı alanla ilgili olarak sürekli kendini yeniler ve geliştirir. - Turizm işletmeciliği alanındaki ortaya koyulmuş mevcut verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirir, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanır. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİĞİN ÖNEMİ | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
2. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİK MODELLERİ | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
3. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİĞİ DESTEKLEYEN MODERN YAKLAŞIMLAR | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
4. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİK YÖNETİMİNE ETKİ EDEN UNSURLAR | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum |
5. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİK STRATEJİLERİ | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
6. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİKÇİLİK PERFORMANSI | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
7. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YENİLİK | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
8. Hafta | Ara sınav | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
9. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİKÇİ ÖRGÜT KÜLTÜRÜ | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum |
11. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİĞİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
12. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİK UYGULAMALARI-1 | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
13. Hafta | TURİZM İŞLETMELERİNDE YENİLİK UYGULAMALARI-1 | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
14. Hafta | final sınavı | Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|
PY1 | 10 | 10 | 10 | 10 | - |
PY2 | 10 | 10 | 10 | 10 | - |
PY3 | 10 | 10 | 10 | 10 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav 1 | 1 | 20 | 20 |
Ödev 1 | 1 | 25 | 25 |
Ödev 2 | 1 | 25 | 25 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Uygulama | 3 | 20 | 60 |
Uygulama DS | 3 | 20,5 | 61,5 |
Sınıf İçi Etkinlik | 4 | 11 | 44 |
Toplam İş Yükü | 255,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 10,0 |