Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Uluslararası Konaklama İşletmeciliği TRZ609 3 + 0 3,0 10,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisansüstü
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KAYA
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Uluslararası konaklama işletmeciliği alanında gelişen trendlerin bilimsel açıdan değerlendirilmesine rehberlik etmek.
Dersin İçeriği Küreselleşme ve konaklama sektörü, uluslararası farklı konaklama işletmeleri tipleri, uluslararası konaklama işletmeciliği alanındaki yenilikler, uluslararası konaklama işletmeleri ve sınıflandırmaları, uluslararası konaklama işletmelerinde politik uygulamalar, uluslararası konaklama işletmelerinde yönetim, pazarlama, finansman, insan kaynakları yönetimi ve kültürel çeşitlilik
Ders Öğrenme Kazanımları - konaklama alanındaki yenilikleri takip eder
- konaklama alanındaki yeniliklerin sürdürülebilirliğini yorumlayabilir
- konaklama alanında yeni fikir üretebilir
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta ders içeriği ve temel kavramların paylaşımı Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
2. Hafta Uluslararası alanda konaklama işletmeciliği alanındaki yeniliklerin keşfi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
3. Hafta Uluslararası alanda konaklama işletmeciliği alanındaki yeniliklerin keşfi Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Araştırma Ders Saati
4. Hafta Uluslararası alanda görülen farklı konaklama tiplerinin incelenmesi ve sürdürülebilirliğinin tartışılması Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
5. Hafta Uluslararası alanda görülen farklı konaklama tiplerinin incelenmesi ve sürdürülebilirliğinin tartışılması Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
6. Hafta Uluslararası alanda görülen farklı konaklama tiplerinin incelenmesi ve sürdürülebilirliğinin tartışılması Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta Uluslararası alanda görülen farklı konaklama tiplerinin incelenmesi ve sürdürülebilirliğinin tartışılması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
8. Hafta Ara sınav Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
9. Hafta örnek olay incelemesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta örnek olay incelemesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta örnek olay incelemesi Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta örnek olay incelemesi Araştırma Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
13. Hafta örnek olay incelemesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
14. Hafta final sınavı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta Uluslararası konaklama işletmeciliği alanında gelişen trendlerin bilimsel açıdan değerlendirilmesine rehberlik etmek. Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
Kaynaklar
Orhan Batman (2015), Uluslararası Otel İşletmeciliği, İstanbul: Değişim Yayınları
Larry Yu, (2016). The International Hospitality Business Management and Operations. Binghamton, Mumbai, India: Jaico Publication House.
Materyal Paylaşımı
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 10 10 10 10 -
PY2 6 6 6 7 -
PY3 9 10 9 8 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 3 14 42
Araştırma 3 14 42
Sözel Anlatım 3 14 42
Görsel Sunum 3 14 42
Ara Sınav 1 1 5 5
Ödev 1 1 5 5
Ödev 2 1 5 5
Kısa Sınav 1 1 5 5
Final 1 5 5
Uygulama 1 5 5
Uygulama DS 1 5 5