1. Hafta |
Dersin amacı, tanımı, kapsamı ve yürütülme biçimi hakkında bilgi verilmesi, istenenlerin anlatımı, uygulama kapsamında çalışma alanına ilişkin verilerin öğrencilere verilmesi |
Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta |
Turizm kavramı ve turist tanımı, turistlerin özellikleri, turizm faaliyetlerinin olumlu ve olumsuz çevresel etkilerinin anlatılması. Uygulama kapsamında çalışma alanı doğal ve kültürel peyzaj elemanları ile üst ölçekli planların araştırılması |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
3. Hafta |
Turizm Türleri (Macera turizmi, mağara turizmi, ekoturizm, kırsal turizm, yat turizmi, sualtı dalış turizmi, deniz turizmi, kayak turizmi vb.) Uygulama saatinde çalışma alanına ilişkin 1/2000 ölçeğinde sörvey ve sörvey analizinin hazırlanması |
Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
4. Hafta |
Turizm faaliyetleri ile ilgili yasa ve yönetmelikler. Uygulama saatinde çalışma alanına ilişkin turizm faaliyetine karar verilmesi, ihtiyaç listesi ve fonksiyon şemasının oluşturulması. |
Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta |
Turizm planlama ilkelerinin anlatımı. Uygulama kapsamında leke plan çalışmasının hazırlanması |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
6. Hafta |
Turizm faaliyetleri içerisinde yapılan aktivitelerin uygulanabilmesi için gerekli mekansal özellikler ve standartlar (trekking, yelken, kano, sörf vb su sporları, binicilik, çim kayağı, kayak, snowboard, tenis, voleybol, basketbol, yüzme vb.) Uygulama kapsamında 1/500 ölçekli ön proje çalışmasının yapılması |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Araştırma |
7. Hafta |
Ara Değerlendirme |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
8. Hafta |
Turist etkinlikleri, hizmet ve servis türlerinin anlatımı Uygulama kapsamında 1/500 ölçekli kesin proje ve 1/500 ölçekli bitkilendirme projesinin oluşturulması. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
9. Hafta |
Taşıma kapasitesi kavramı ve farklı aktiviteler için kullanıcı sayısının belirlenmesine yönelik anlatım. Uygulama 1/200 ölçekli kesin projenin oluşturulması |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma |
10. Hafta |
Turizm paydaşları ve geri bildirim ve değerlendirme. Uygulama kapsamında 1/200 ölçekli bitkilendirme paftasının oluşturulması |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
11. Hafta |
Dünyada ve Türkiye’de turizm alanlarından örnekler üzerinden değerlendirmeler yapılması. Uygulama kapsamında 1/200 ölçekli kesit paftalarının hazırlanması |
12. Hafta |
Turistik etkinliklere yönelik temel tasarım ilkelerinin anlatımı. Uygulama kapsamında detay planı verilmesi ve 1/50, 1/10 ve/veya 1/5 ölçeklerinde detay paftası |
13. Hafta |
Turistik alanlarda yaşanan planlama ve tasarım sorunlarına yönelik çözüm önerileri Uygulama kapsamında çalışma alanında perspektif ve skeç paftalarının oluşturulması |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
14. Hafta |
Genel Değerlendirme |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |