Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Peyzaj Mimarlığında Uygulamalı Girişimcilik PEM051 1. Yarıyıl 2 + 2 3,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman GÜLTEKİN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilerin yeni iş fikirleri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilendirmek, özel sektördeki girişimcilik uygulamalarını tanıtmak, peyzaj mimarlığı mesleğindeki girişimcilik uygulamaları konusunda anlayış geliştirmektir.
Dersin İçeriği Düşünme, bilgi: Girişimcilik ile ilgili temel kavramları öğrenmek, Örnek olaylardan hareketle pratik bilgiler elde etmek, Girişimcilikte yaşanan gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak, Peyzaj mimarlığındaki girişimcilik uygulamaları hakkında bilgi edinmek Hissetme, tutum (duyuşsal): Özel sektördeki girişimcileri ve faaliyetlerini tanıyarak yeni gelişmelere hâkim olmak, Girişimcilikle ilgili uygulamaları yaparak analitik yetenekler kazanmak Yapma, beceri (psikomotor): Girişimcilikteki yaratıcılık ve yenilikçilik kavramlarını uygulayabilmek
Ders Öğrenme Kazanımları - Girişimcilik ile ilgili temel kavramları öğrenmek, Örnek olaylardan hareketle pratik bilgiler elde etmek, Girişimcilikte yaşanan gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak, Peyzaj mimarlığındaki girişimcilik uygulamaları hakkında bilgi edinmek
- Özel sektördeki girişimcileri ve faaliyetlerini tanıyarak yeni gelişmelere hâkim olmak, Girişimcilikle ilgili uygulamaları yaparak analitik yetenekler kazanmak
- Girişimcilikteki yaratıcılık ve yenilikçilik kavramlarını uygulayabilmek
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Derse giriş, müfredat ile devam ve sınav politikalarının tanıtımı, ödevler ve dersin işleniş şekli, yararlanılacak kaynaklar Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
2. Hafta Girişimcilik ile ilgili temel kavramlar Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Girişimciliğin önemi ve tarihsel gelişimi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
4. Hafta Girişimcilerin özellikleri Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
5. Hafta Girişimcilikteki motivasyon kaynakları ve uygulamalar Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
6. Hafta Girişimcilikte yaratıcılık ve yenilikçilik Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta Türkiye'de girişimciliğin gelişimi ve Türk girişimci profili Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
8. Hafta Ara sınav Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
9. Hafta Girişimcilikte iş fikirleri Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
10. Hafta İş planı hazırlama, iş planının öğeleri ve iş planının yazılı belge haline getirilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
11. Hafta Yapılabilirlik (fizibilite) çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Girişimin finansmanı ve üretim planlaması Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
13. Hafta Girişimcilik öyküleri, girişimcilikte örnek olay incelemeleri Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
14. Hafta Peyzaj mimarlığı mesleğinde girişimcilik, Ödev teslimi, öğrenci sunumları Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
Girişimcilik, Uygulamalı Girişmcilik Eğitimi-KOSGEB Destekleri-İş Planı –Sosyal Sermaye-Farklılıkların Yönetimi-Güncel Yaklaşımlar, Karadal Himmet, 2014. Geliştirilmiş 3. Baskı, ISBN: 978-605-377-973-5, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. İstanbul.
Girişimcilik, Doç. Dr. Gülçimen Yurtsever Ertekin/ Yrd. Doç. Dr. Caner Atış/ Av. Şaziye Yurtsever, Karahan Kitabevi.
Çetindamar, Dilek, (2002). Türkiyede Girişimcilik, TÜSİAD Yayınları (Yayın No: TÜSİAD-T/2002-12/340
Girişimcilik, Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Ders kitabı
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 4 0 0 0 40,60
PY2 3 0 0 0 40,60
PY3 4 0 0 0 40,60
PY4 3 0 0 0 40,60
PY5 2 0 0 0 40
PY6 4 0 0 0 40,60
PY7 5 0 0 0 40,60
PY8 5 0 0 0 40,60
PY9 5 0 0 0 40,60
PY10 3 0 0 0 40,60
PY11 3 0 0 0 40,60
PY12 4 0 0 0 40,60
PY13 4 0 0 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 20 1 20
Araştırma 15 1 15
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 20 1 20
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 85
Dersin AKTS Kredisi 3,0