Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Peyzaj Mimarlığında Pazarlama Teknikleri ve Yönetimi | PEM050 | 1. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | |
Dersin Koordinatörü |
Doç. Dr. Yaşar Selman GÜLTEKİN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Temel pazarlama kavramları ve peyzaj mimarlığında pazarlama uygulamaları konusunda anlayış geliştirmektir. |
Dersin İçeriği | Düşünme, bilgi: Ana pazar bölümlerini, ürün pazarlaması, endüstri büyüklüğü, rekabet, dağıtım kanalı performans ve strateji geliştirme gibi özel sektör pazarlamasının yapısını kavramak, Peyzaj mimarlığı disiplinde pazarlama uygulamalarını anlamak. Hissetme, tutum (duyuşsal): Pazarlama ve işletmecilik ile ilgili sorunların analizi yoluyla problem çözme ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Pazarlama sürecini ve pazarlama çevresini analiz etmek, Peyzaj mimarlığına ilişkin, planlama, üretim, dağıtım, satış ve faydalanma gibi alanlardaki yeni gelişmelere hâkim olmak Yapma, beceri (psikomotor): Temel pazarlama ilkelerini kavrayarak peyzaj mimarlığı ile ilgili ürünlerin, hizmetlerin ve düşüncelerin pazarlanmasında uygulayabilmek, Peyzaj mimarlığında sağlıklı pazarlama kararları alabilecek analitik yetenekler kazanmak. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Ana pazar bölümlerini, ürün pazarlaması, endüstri büyüklüğü, rekabet, dağıtım kanalı performans ve strateji geliştirme gibi özel sektör pazarlamasının yapısını kavramak, Peyzaj mimarlığı disiplinde pazarlama uygulamalarını anlamak. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Derse giriş, müfredat ile devam ve sınav politikalarının tanıtımı, ödevler ve dersin işleniş şekli, yararlanılacak kaynaklar | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum |
2. Hafta | Giriş, işletme işlevleri ve pazarlamanın yeri, pazarlamanın gelişim süreci, pazarlama yaklaşımları | Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma |
3. Hafta | Pazarlama eylemleri, pazarlama karması ve pazarlama yönetimi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
4. Hafta | Pazarlama yönetimi kavramı ve ormancılıkta pazarlama, ormancılıkta pazarlama çevresi, ormancılıkta pazar ve pazar analizi | Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
5. Hafta | Peyzaj mimarlığında pazarlamanın yapısı ile ilgili sunum | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
6. Hafta | Tüketici satın alma davranışları, hedef pazarın seçimi, | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum |
7. Hafta | Ürün ve hizmetler, üretim malları, hammaddeler: peyzaj mimarlığı odaklı değerlendirmeler | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
8. Hafta | Ara sınav | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
9. Hafta | Ürün yaşam eğrisi ve özellikleri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
10. Hafta | Dağıtım kanalı, dağıtım kanalındaki eylemler ve peyzaj mimarlığındaki durumu | Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
11. Hafta | Peyzaj mimarlığında fiziksel dağıtım | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
12. Hafta | Fiyatlandırma, fiyatlama politikaları, fiyatlama süreci, peyzaj mimarlığında fiyatlama | Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
13. Hafta | Satış ve tutundurma | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
14. Hafta | Yeşil pazarlama, sertifikalı ürünler piyasası, ödev teslimi, öğrenci sunumları | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
Mucuk, İ., 2016. Pazarlama İlkeleri, Genişletilmiş 20. Basım, Türkmen Kitabevi, İstanbul. |
İlter, E., Ok, K., 2012. Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi (Örnek Olaylarla), 3. Baskı, ISBN: 978-975-96967-5-7. |
Pazarlama Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ders Kitabı |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|
PY1 | 4 | 0 | 40 |
PY2 | 3 | 0 | 40,60 |
PY3 | 4 | 0 | 40,60 |
PY4 | 3 | 0 | 40,60 |
PY5 | 2 | 0 | 40 |
PY6 | 4 | 0 | 40,60 |
PY7 | 5 | 0 | 40,60 |
PY8 | 5 | 0 | 40,60 |
PY9 | 5 | 0 | 40,60 |
PY10 | 3 | 0 | 40,60 |
PY11 | 3 | 0 | 40,60 |
PY12 | 4 | 0 | 40,60 |
PY13 | 4 | 0 | 40,60 |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 20 | 1 | 20 |
Araştırma | 15 | 1 | 15 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 10 | 1 | 10 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 75 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |