Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Peyzaj Mimarlığında Bilirkişilik Eğitimi PEM049 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Türkçe
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Aybike Ayfer KARADAĞ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Peyzaj Mimarlığı uygulama alanları kapsamında karşı karşıya kalınabilecek bilirkişilik olayları ile ilgili konularda temel ve kuramsal bilgilerin verilmesi, öğrencilere bir altlık oluşturulmasıdır.
Dersin İçeriği Peyzaj Mimarlığında Bilirkişilik Eğitimi
Ders Öğrenme Kazanımları - Bilirkişinin nitelikleri, ödevleri ve etik ilkeler hakkında bilgi sahibi olmak
- Yargılama hukukuna ilişkin ilkeler ve ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak
- Bilirkişi incelemesi konularında bilgi sahibi olmak
- Mesleki konularda etik ve hukuksal tutum sergilemek
- Mesleki konularda bilirkişi raporu hazırlamak
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Dersin amacı ve önemi Sözel Anlatım Görsel Sunum
1. Hafta Yargılama hukukuna ilişkin ilkeler, İspat hukukuna ilişkin temel kavramlar Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum
3. Hafta Bilirkişi nitelikleri, ödevleri ve etik ilkeler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
4. Hafta Bilirkişilik Yönetmeliği (03/08/2017 Tarihinde Resmi Gazete) Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Bilirkişi incelemesi, Bilirkişi incelemesine başvuru ve inceleme konusu Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Bilirkişi incelemesi, Bilirkişinin görevlendirilmesi Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Bilirkişi İncelemesi, Bilirkişi İncelemesinin yapılması Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Rapor yazımı usul ve esasları, Oy ve görüşün sunulması Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım
10. Hafta Rapor yazımı usul ve esasları, Bilirkişi raporunun teslim edilmesi ve değerlendirilmesi Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta UYAP bilirkişi bilgi sistemi ve UYAP bilirkişportalının tanıtılması Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
12. Hafta Peyzaj Mimarlığında Bilirkişilik hizmeti örnekleri Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
13. Hafta Peyzaj Mimarlığında Bilirkişilik hizmeti örnekleri Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta Peyzaj Mimarlığında Bilirkişilik hizmeti örnekleri Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 12 1 12
Araştırma 24 1 24
Görsel Sunum 1 1 1
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 68
Dersin AKTS Kredisi 3,0