Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Mesleki İngilizce I PEM039 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Güzide Pınar KÖYLÜ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu derste, peyzaj mimarlığı alanında İngilizce yazıları ve sözlü anlatımları anlama; meslekle ilgili konularda kendisini ifade etme becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Bu dersin sonunda öğrenci; -Peyzaj mimarlığı ile ilgili yazıları anlayabilecek, -Peyzaj mimarlığı ile ilgili konularda kendisini ifade edebilecektir
Ders Öğrenme Kazanımları - Düşünme, bilgi: Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce temel kavramları anlayabilmek
- Hissetme, tutum (duyuşsal): Mesleği ile ilgili katkılarını yabancı dilde ortaya koyabilmek ve tartışabilmek
- Yapma, beceri (psikomotor): Peyzaj mimarlığı ile ilgili konularda kendisini İngilizce ifade edebilmek.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Görsel Sunum Sözel Anlatım
3. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum
4. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda diyalog Görsel Sunum Sözel Anlatım
5. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda diyalog Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum
8. Hafta Ara Sınav Diğer Faaliyetler
9. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda İngilizce sunum dinletilerek, kelimelerin açıklanması, ne anlatıldığının tartışılması Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda İngilizce sunum dinletilerek, kelimelerin açıklanması, ne anlatıldığının tartışılması Görsel Sunum Sözel Anlatım
11. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Görsel Sunum Sözel Anlatım
12. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda İngilizce proje sunumu yapılması Sözel Anlatım Görsel Sunum
13. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili bir konuda İngilizce proje sunumu yapılması Görsel Sunum Sözel Anlatım
14. Hafta Peyzaj mimarlığı ile ilgili İngilizce bir paragrafın okunması, çevrilmesi, ne anlaşıldığının tartışılması, teknik kelimelerin anlamlarının verilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum
Kaynaklar
Anonymous, 1999. Botanica. 3rd ed. Cologne: Könemann. Brickell, Christopher (ed.). 1996. The Royal Horticultural Society A-Z Encyclopedia of Garden Plants. London, New York, Stuttgart, Moscow: Dorling Kindersley.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 1 2 0 0 40,60
PY2 1 4 0 0 40,60
PY3 1 4 0 0 40,60
PY4 1 4 0 0 40,60
PY5 1 0 0 2 40,60
PY6 1 0 0 2 40,60
PY7 2 0 0 5 40,60
PY8 2 0 0 5 -
PY9 1 0 2 0 40,60
PY10 2 0 5 0 40,60
PY11 1 0 2 0 40,60
PY12 1 0 2 0 40,60
PY13 1 0 4 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 1 1
Araştırma 14 2 28
Diğer Faaliyetler 1 2 2
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 1 15 15
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76
Dersin AKTS Kredisi 3,0