Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Küresel İklim Değişikliği ve Etkileri PEM038 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Anlatım, sunum ve tartışma
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat SARGINCI
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi Murat SARGINCI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı İklim Değişikliğinin tanımlanması, küresel olarak ortaya konulması, farklı ekosistemler ve peyzajlar üzerindeki etkilerinin belirlenmesidir.
Dersin İçeriği Bu dersin sonunda öğrenci; - İklim değişikliği hakkında - Küresel iklim değişikliği ve ülkelerin bu konudaki çalışmaları hakkında - İklim değişikliğinin farklı ekosistemler üzerindeki etkileriyle ilgili - İklim değişikliği bitki ilişkileri konusunda bilgi sahibi olur
Ders Öğrenme Kazanımları - Bu dersin sonunda öğrenci; - İklim değişikliği hakkında - Küresel iklim değişikliği ve ülkelerin bu konudaki çalışmaları hakkında - İklim değişikliğinin farklı ekosistemler üzerindeki etkileriyle ilgili - İklim değişikliği bitki ilişkileri konusunda bilgi sahibi olur
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Hava Durumu ve İklim Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
2. Hafta Biyosfer-Peyzaj-Ekosistem Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta İklim değişikliği tanım Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
4. Hafta İklim değişikliği ve ormanlar Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
5. Hafta Küresel karbon döngüsü Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
6. Hafta İklim değişikliğinin dünyaya etkisi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
7. Hafta İklim değişikliğinin Türkiye’ye etkisi Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav (Vize)
9. Hafta İklim değişikliği, doğa koruma tarihçesi. Dünya Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta İklim değişikliği, doğa koruma tarihçesi. Türkiye Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta Türkiye’de korunan alanlar Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
12. Hafta İklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik. Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
13. Hafta İklim değişikliği ve ekosistem hizmetleri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta İklim değişikliği ve restorasyon. Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
Kaynaklar
Ders notları: Dr.Öğr Üyesi Murat SARGINCI’ya ait ders notları. • Tolunay, D., Ormanlar ve İklim Değişikliği. İ.Ü. Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı, Portakal Baskı A.Ş., İstanbul, Mart (2013) • Lorenz, K., Lal, R., Carbon sequestration in forest ecosystems, Springer (2010). • Harmon, M. E., Carbon sequestration in forests: addressing the scale question. Journal of Forestry 99 (4) (2001) 24-29. • Harmon, M. E., “Carbon sequestration in forests” course notes, presentations at Oregon State University (2012). • Gorte, R. W., Carbon sequestration in forests, US of Library of Congress, Congressional Research Service (2009). • Waring, R.H. and Running, S.W. 2007. Forest ecosystems, Analysis at multiple scales. 3th edition. Academic Pres.Amsterdam. • Küresel Isınma İklim Değişikliği ve Sosyo - Ekonomik Etkileri Why We Disagree About Climate Change Mike Hulme
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 -
PY2 5 0 -
PY3 4 0 -
PY4 4 0 -
PY5 5 0 -
PY6 4 0 -
PY7 5 0 -
PY8 4 0 -
PY9 5 0 -
PY10 1 0 -
PY11 4 0 -
PY12 3 0 -
PY13 3 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 1 28 28
Araştırma 1 15 15
Diğer Faaliyetler 1 10 10
Sözel Anlatım 1 4 4
Görsel Sunum 1 4 4
Ara Sınav 1 1 2 2
Ödev 1 1 5 5
Ödev 2 1 5 5
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 75
Dersin AKTS Kredisi 3,0