Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Kıyısal Alan Planlaması PEM036 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Türkçe
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Kıvanç AK
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Kıyı alanlarına ilişkin yasal, yönetsel durum ve kıyısal alan planlama, tasarım ve yönetim yaklaşımlarını aktararak, ülkemiz kıyısal alanlarına ilişkin sorunları ve çözüm yollarına ilişkin bilgileri öğretmektir.
Dersin İçeriği Kıyısal Alan Planlaması
Ders Öğrenme Kazanımları - Düşünme, bilgi: - Kıyısal Alanlara İlişkin Ulusal ve Uluslararası Yasal ve Yönetsel Çerçeveye Hakim Olma
- Hissetme, tutum (duyuşsal): - Kıyısal Alanların Peyzaj Mimarlığı Çalışmalarındaki Yeri ve Önemini Algılayabilme - Kıyısal Alanların İşlevlerini Bilebilme
- Yapma, beceri (psikomotor): - Kıyısal Alanları Planlayabilme ve Tasarlayabilme
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Kıyısal alan kavramının tanımı, kıyısal alanların önemi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Kıyısal alanların geçmişten günümüze kullanımı Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
3. Hafta Kıyısal alanların yasal, yönetsel durumunun bazı Avrupa ve Amerika ülkelerinden örneklerle anlatımı Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
4. Hafta Kıyısal alanların yasal, yönetsel durumunun bazı Avrupa ve Amerika ülkelerinden örneklerle anlatımı Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Ülkemiz kıyı alanlarının yasal ve yönetsel durumunun tartışılması Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
6. Hafta Liman ve kıyı kentlerinde planlama yaklaşımları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Kıyı ve liman kentlerinde ekolojik planlama yaklaşımları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
8. Hafta Ara sınav - Genel değerlendirme Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
9. Hafta Kıyı parkı ve promenad alanı planlama kriterleri Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum
10. Hafta Kıyı koruma yapısal ve bitkisel çalışmaları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta Ülkemiz kıyı alanları planlama yaklaşımı, sorunları ve çözüm önerileri Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
12. Hafta Yurt dışı örneklerle kıyı planlama çalışmalarının irdelenmesi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
13. Hafta Yurt dışı örneklerle kıyı planlama çalışmalarının irdelenmesi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
14. Hafta Kıyısal alanlarda tasarım kriterleri Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım
Kaynaklar
Kıyısal Alan Planlama örnekleri konusunda yapılan tez ve araştırmalar Özel ve Bölüm kütüphanesinde bu konudaki yerli ve yabancı literatür
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 0 0 40,60
PY2 3 0 0 0 40,60
PY3 2 0 0 0 40,60
PY4 5 0 0 0 40,60
PY5 3 0 0 0 40,60
PY6 3 0 0 0 40,60
PY7 4 0 0 0 40,60
PY8 3 0 0 0 40,60
PY9 3 0 0 0 40,60
PY10 2 0 0 0 40,60
PY11 4 0 0 0 40,60
PY12 3 0 0 0 40,60
PY13 2 0 0 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 6,5 6,5
Araştırma 1 10 10
Diğer Faaliyetler 1 10 10
Uygulama 1 20 20
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0