Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
İmar Hukuku PEM029 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Osman UZUN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı İmar Hukukunun kavramsal ve kurumsal olarak tanıtmak, İmar Hukukunun ilke ve kurallarını öğretmek ve uygulanmasını örneklerle göstermektir.
Dersin İçeriği İmar Hukukunun özellikleri
Ders Öğrenme Kazanımları - Düşünme, bilgi: • İmar hukununa ilişkin kavram ve ilkeler
- Hissetme, tutum (duyuşsal): • İmar hukuna ilişkin tüm kavramları, ilkeleri anlama ve yorumlama, tutum (duyuşsal): • İmar hukuna ilişkin tüm kavramları, ilkeleri anlama ve yorumlama
- Yapma, beceri (psikomotor): • İmar Hukukunun özelliklerini açıklayabilme, kurallarını uyuşmazlıklara uygulayabilme, ilkelerini gösterebilme, İmar Hukuku uygulamasını ortaya koyabilme
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Dersin amacı ve içeriği hakkında genel bilgiler; dersin işlenme metodu hakkında bilgi verilmesi; öğrencilere dersin işlenişi ile ilgili materyallerin verilmesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
2. Hafta İmar Hukuku kavramı Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
3. Hafta İmar Hukukunun kaynakları Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
4. Hafta İmar planı türleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
5. Hafta İmar planlarının hazırlanması Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
6. Hafta İmar planlarının değiştirilmesi Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
7. Hafta İmar Planları Yapım usulü Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Değerlendirme Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
9. Hafta İmar planlarının uygulanması Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
10. Hafta Koruma amaçlı imar planları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Diğer Faaliyetler
11. Hafta İmar para cezaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
12. Hafta Yıkım Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
13. Hafta Düzenleme ortaklık payı uygulaması- Kıyılarda planlama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım
14. Hafta İmar kararları ve yargısal denetim Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
SANCAKDAR Oğuz, Belediyenin İmar Planını Yapması-Değiştirmesi ve İptal Davası, Ankara 1996
KABALIK Halil, İmar Hukuku, Ankara 2012
KARAVELİOĞLU Celal, İmar Kanunu ve Mevzuatı, Ankara 2002
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 0 0 40,60
PY2 3 0 0 0 40,60
PY3 4 0 0 0 40,60
PY4 5 0 0 0 40,60
PY5 3 0 0 0 40,60
PY6 1 0 0 0 40,60
PY7 2 0 0 0 40,60
PY8 2 0 0 0 40,60
PY9 1 0 0 0 40,60
PY10 1 0 0 0 40,60
PY11 4 0 0 0 40,60
PY12 1 0 0 0 40,60
PY13 1 0 0 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 4 1 4
Araştırma 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 1 20 20
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 68
Dersin AKTS Kredisi 3,0