Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Peyzaj Mimarlığı Uygulama Tekniği | PEM403 | 7. Yarıyıl | 2 + 2 | 3,0 | 4,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Anlatım ve sınıfta uygulama |
Dersin Koordinatörü |
Prof. Dr. Zeki DEMİR |
Dersi Verenler |
Prof. Dr. Zeki DEMİR |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Peyzaj Projelerinde tesviye, sert zemin uygulamaları, bitkilendirme, sulama, aydınlatma, keşif, metraj, ihale yöntemleri ve ihale dosyası hazırlama hakkında bilgilendirmek |
Dersin İçeriği | Plan tipleri ve kapsamları, boyutlandırma yöntemleri Tesviye nedenleri, sorunları, tesviye engelleri, çevresel engeller, tesviye operasyonu Tesviye planının hazırlanması Kazı ve dolgu hesabı Drenaj Tesviye yapıları, tesviye makineleri Bitkilendirme Sulama sistemleri, başlıklar, başlık seçimi Sulamada seksiyonlara ayırma, boru çapı belirleme Sulama sistemi elemanları Aydınlatmada ışık kaynakları, armatürler, aydınlatma teknikleri Keşif İhale dosyası, ihale usulleri Şantiye yönetimi |
Ders Öğrenme Kazanımları |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Plan tipleri ve kapsamları, boyutlandırma yöntemleri | Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım |
2. Hafta | Tesviye nedenleri, sorunları, tesviye engelleri, çevresel engeller, tesviye operasyonu | Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım |
3. Hafta | Tesviye Planının Hazırlanması | Ders Saati Uygulama Görsel Sunum Sözel Anlatım |
4. Hafta | Kazı ve dolgu hesabı | Ders Saati Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum |
5. Hafta | Drenaj | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
6. Hafta | Tesviye yapıları, tesviye makineleri | Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum |
7. Hafta | Bitkilendirme | Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
8. Hafta | Sulama sistemleri, başlıklar, başlık seçimi | Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama |
9. Hafta | Sulamada seksiyonlara ayırma, boru çapı belirleme | Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Görsel Sunum |
10. Hafta | Sulama sistemi elemanları | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
11. Hafta | Aydınlatmada ışık kaynakları, armatürler, aydınlatma teknikleri | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
12. Hafta | Keşif | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama |
13. Hafta | İhale dosyası, ihale usulleri | Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Uygulama |
14. Hafta | Şantiye yönetimi | Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
Seçkin, Ö. B., 2008. Peyzaj Uygulama Tekniği, İÜ Yayın No. 4105, Orman Fakültesi Yayın No. 453, ISBN 975-404-507-0, İstanbul |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|
PY1 | 2 | - |
PY2 | 2 | - |
PY3 | 3 | - |
PY5 | 2 | - |
PY7 | 1 | - |
PY8 | 2 | - |
PY9 | 2 | - |
PY10 | 1 | - |
PY11 | 1 | - |
PY12 | 3 | - |
PY13 | 3 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 1 | 14 |
Arazi Çalışması | 5 | 2 | 10 |
Uygulama | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 14 | 1 | 14 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Uygulama | 10 | 1 | 10 |
Toplam İş Yükü | 106 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |