Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Peyzaj Mimarlığı Uygulama Tekniği PEM403 7. Yarıyıl 2 + 2 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Anlatım ve sınıfta uygulama
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Zeki DEMİR
Dersi Verenler Prof. Dr. Zeki DEMİR
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Peyzaj Projelerinde tesviye, sert zemin uygulamaları, bitkilendirme, sulama, aydınlatma, keşif, metraj, ihale yöntemleri ve ihale dosyası hazırlama hakkında bilgilendirmek
Dersin İçeriği Plan tipleri ve kapsamları, boyutlandırma yöntemleri Tesviye nedenleri, sorunları, tesviye engelleri, çevresel engeller, tesviye operasyonu Tesviye planının hazırlanması Kazı ve dolgu hesabı Drenaj Tesviye yapıları, tesviye makineleri Bitkilendirme Sulama sistemleri, başlıklar, başlık seçimi Sulamada seksiyonlara ayırma, boru çapı belirleme Sulama sistemi elemanları Aydınlatmada ışık kaynakları, armatürler, aydınlatma teknikleri Keşif İhale dosyası, ihale usulleri Şantiye yönetimi
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Plan tipleri ve kapsamları, boyutlandırma yöntemleri Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım
2. Hafta Tesviye nedenleri, sorunları, tesviye engelleri, çevresel engeller, tesviye operasyonu Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım
3. Hafta Tesviye Planının Hazırlanması Ders Saati Uygulama Görsel Sunum Sözel Anlatım
4. Hafta Kazı ve dolgu hesabı Ders Saati Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
5. Hafta Drenaj Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
6. Hafta Tesviye yapıları, tesviye makineleri Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Bitkilendirme Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati
8. Hafta Sulama sistemleri, başlıklar, başlık seçimi Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama
9. Hafta Sulamada seksiyonlara ayırma, boru çapı belirleme Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Görsel Sunum
10. Hafta Sulama sistemi elemanları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
11. Hafta Aydınlatmada ışık kaynakları, armatürler, aydınlatma teknikleri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
12. Hafta Keşif Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
13. Hafta İhale dosyası, ihale usulleri Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Uygulama
14. Hafta Şantiye yönetimi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
Kaynaklar
Seçkin, Ö. B., 2008. Peyzaj Uygulama Tekniği, İÜ Yayın No. 4105, Orman Fakültesi Yayın No. 453, ISBN 975-404-507-0, İstanbul
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi Ölçme Yöntemi
PY1 2 -
PY2 2 -
PY3 3 -
PY5 2 -
PY7 1 -
PY8 2 -
PY9 2 -
PY10 1 -
PY11 1 -
PY12 3 -
PY13 3 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 1 14
Arazi Çalışması 5 2 10
Uygulama 14 2 28
Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 14 1 14
Final 1 1 1
Uygulama 10 1 10
Toplam İş Yükü 106
Dersin AKTS Kredisi 4,0