Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Peyzaj Bakım Tekniği | PEM314 | 6. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 2,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Türkçe |
Dersin Koordinatörü |
Prof. Dr. Zeki DEMİR |
Dersi Verenler |
Prof. Dr. Zeki DEMİR |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Açık ve yeşil alanların ekolojik, fonksiyonel, estetik, vd. açılardan varlığının devamı için bitkisel büyüme ve gelişim, yapısal bakım ve onarım çalışmalarını ortaya koymaktır. |
Dersin İçeriği | Peyzaj Bakım Tekniği |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Bitki gelişim dönemine uyumlu sulama, gübreleme, budama, ilaçlama, vb. yapmak - Çim ekim ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak - Yabancı ot temizliği ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak - Yapısal alanların (sulama sistemi, havuz, sert zemin, vb.) bakım ve onarımı hakkında bilgi sahibi olmak - Peyzaj bakım ve onarım program takvimleri hakkında bilgi sahibi olmak - Açık ve yeşil alanların sürdürülebilirliği açısından peyzaj bakım ve onarım tekniklerinin önemi kavramak - Yeşil alanlarının yıllık bakım-onarım programlarını hazırlayabilmek - Açık alanların (yapısal alanların) yıllık bakım-onarım programlarını hazırlayabilmek |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Dersin amacı ve derse ilişkin genel kavramlar | Görsel Sunum Sözel Anlatım |
2. Hafta | Açık ve yeşil alanlarda bakım ve onarımın işlerinin önemi | Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım |
3. Hafta | Bitki ve su ilişkisi, sulama yöntemleri | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
4. Hafta | Bitki ve besin ilişkisi, gübreleme işleri | Görsel Sunum Arazi Çalışması Araştırma |
5. Hafta | Bitkisel gelişimde budama, budama yöntemleri | Arazi Çalışması Görsel Sunum Sözel Anlatım Araştırma |
6. Hafta | Çim alanlarda ekim, gübreleme, bakım | Arazi Çalışması Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
7. Hafta | Yabancı otlar ve mücadele yöntemleri | Arazi Çalışması Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
8. Hafta | Ara sınav | |
9. Hafta | Yeşil alanlarda hastalık ve zararlılarla mücadele | Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
10. Hafta | Yeşil alanlarda hastalık ve zararlılarla mücadele | Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Arazi Çalışması |
11. Hafta | Sulama sistemleri ve bakım işleri | Sözel Anlatım Görsel Sunum Arazi Çalışması Araştırma |
12. Hafta | Drenaj sistemleri ve bakım işleri | Görsel Sunum Arazi Çalışması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım |
13. Hafta | Havuz, şelale, vb. sistemleri ve bakım işleri | Arazi Çalışması Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum |
14. Hafta | Diğer yapısal alanlar ve peyzaj donatı elemanlarının bakım işleri | Araştırma Görsel Sunum Arazi Çalışması Sözel Anlatım |
Ata, C. 2019. Peyzaj Bakım Teknikleri. Yeditepe Üniversitesi Yayınevi, İstanbul. |
Kaçar, B., ve Katkat V. 2010. Bitki Besleme, Nobel Akademi, İstanbul. |
Zincirkıran M. 2013. Peyzaj Bitkileri I, Nobel Akademi, İstanbul. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | DK6 | DK7 | DK8 | Ölçme Yöntemi |
---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 12 | 1 | 12 |
Arazi Çalışması | 12 | 1 | 12 |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 55 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2,0 |