Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Turizm İşletmeciliği | TOY201 | 3. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi BEYZA HATIRNAZ Dr. Öğr. Üyesi BEYZA HATIRNAZ |
Dersi Verenler |
Dr. Öğr. Üyesi BEYZA HATIRNAZ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Turizmin işletmecilik boyutu ile ilgili temel bilgilerin öğrencilere aktarılmasında ve öğrencilerin turizm işletmeciliği konusunda genel bir perspektif kazanmalarını sağlamada rehberlik etmektir. |
Dersin İçeriği | Turizm sektörünün genel yapısı ve işletmecilikle ile ilgili temel kavramlar; turizm işletmelerinin tanımı, özellikleri ve sınıflandırılması; turizm işletmelerinin kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörler; turizm işletmelerinin sınıflandırılması; konaklama, yiyecek-içecek seyahat, ulaştırma ve eğlence işletmelerinin sınıflandırılması ve bu işletmelerde üretim, yönetim, pazarlama, muhasebe, finans ve insan kaynakları uygulamaları, turizm işletmelerinde örnek olay çalışmaları. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Turizm işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlayabilme - Turizm işletmelerinin sınıflandırmasını yapabilme - Kuruluş yeri ve işletmenin fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olma - Turizm işletmelerinde üretim, yönetim, pazarlama, finans, muhasebe ve İKY faaliyetleri hakkında genel bilgi sahibi olma |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Ders tanıtımı ve genel giriş | |
2. Hafta | Turizm sektörünün genel yapısı ve işletmecilikle ile ilgili temel kavramlar | |
3. Hafta | Turizm işletmelerinin tanımı, özellikleri ve sınıflandırılması | |
4. Hafta | Konaklama işletmeleri | |
5. Hafta | Yiyecek-içecek işletmeleri | |
6. Hafta | Seyahat işletmeleri | |
7. Hafta | Ulaştırma işletmeleri | |
8. Hafta | ARA SINAV | |
9. Hafta | Eğlence/rekreasyon işletmeleri | |
11. Hafta | turizm işletmelerinde yönetim ve pazarlama | |
12. Hafta | turizm işletmelerinde finans ve miy | |
13. Hafta | Turizm işletmelerinde örnek olay /ödev sunumu | |
14. Hafta | Turizm işletmelerinde örnek olay /ödev sunumu | |
15. Hafta | FİNAL SINAVI |
Alp Timur ve Övünç Bardakoğlu, (2015), Turizm İşletmeciliği, Detay Yayıncılık. |
Stephen J.PAGE, Turizm İşletmeciliği, (Çeviri Editörü: Zafer Öter) Nobel Yayıncılık. |
Orhan Akova, İsmail Kızılırmak, Haluk Tanrıverdi (2015), Turizm İşletmeciliği; Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Detay Yayıncılık. |
Roy A. Cook, Cathy H. C. Hsu, Joseph J. Marqua, Pearson , (2016) TURİZM; Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, (Çeviri Editörü: Muharrem TUNA) |
Atilla Akbaba, Zafer Oter, M. Emre Güler, Volkan Altınrtaş (2017) Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Detay Yayıncılık.. |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | Ölçme Yöntemi |
---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav 1 | 1 | 10 | 10 |
Ödev 1 | 1 | 5 | 5 |
Ödev 2 | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav 1 | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav 2 | 1 | 5 | 5 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Sınıf İçi Etkinlik | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü | 45 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5,0 |