Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Genel İşletme | CMH1311 | 1. Yarıyıl | 3 + 0 | 3,0 | 5,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz-yüze |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Şenay GÜREL |
Dersi Verenler |
Öğr. Gör. Şenay GÜREL |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | İşletmeyi bir birim olarak tanıtmak, çeşitlerini ve fonksiyonlarını anlatmak. |
Dersin İçeriği | Bu derste işletmeciliğe giriş, işletmenin amaçları, çevresi, sınıflandırılması, işletmenin kuruluşu, büyüklüğü, yönetim ve işletme fonksiyonları konuları işlenmektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- İşletmeyi bir birim olarak tanıyabilecektir (temel kavramlar, tarihçesi, amaçları, özellikleri, çevresi, kaynakları, ...) - İşletmelerin kuruluş aşamalarını bilecektir. - İşletme yönetimi hakkında bilgi sahibi olacaktır. - İşletme fonksiyonlarını bilecektir. |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | İşletme ve İşletme Yönetimi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
2. Hafta | Ekonomik Bir Birim Olarak İşletme | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
3. Hafta | İşletme Çeşitleri | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
4. Hafta | Hukuki Açıdan İşletme Çeşitleri | Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta | Hukuki Açıdan İşletme Çeşitleri | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
6. Hafta | İşletmenin Kuruluş Çalışmaları | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
7. Hafta | İşletme Büyüklük Ölçüleri | Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
8. Hafta | İşletmenin Kuruluş Yeri Seçimi | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
9. Hafta | Yönetim | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
10. Hafta | Yönetim Fonksiyonları | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
11. Hafta | Planlama | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
12. Hafta | Örgütleme | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
13. Hafta | Yönlendirme, Koordinasyon, Kontrol | Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
14. Hafta | Diğer İşletme Fonksiyonları (Üretim, Pazarlama, Finans, ...) | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
MUCUK, İsmet, Modern İşletmecilik, Türkmen Kitabevi, 2016. |
MUCUK, İsmet, Temel İşletme Bİlgileri, Türkmen Kitabevi, 2015 |
Ders Notları (http://akademik.duzce.edu.tr/senaygurel/egitime-katki) |
Dosyalar | Ders Notları |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|
PY1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 0 | - |
PY2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 0 | - |
PY3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | - |
PY4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 0 | - |
PY7 | 2 | 3 | 2 | 2 | 0 | - |
PY8 | 1 | 1 | 1 | 1 | 0 | - |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 3 | 2,5 | 7,5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 13 | 13 |
Ödev 1 | 2 | 3 | 6 |
Kısa Sınav 1 | 2 | 1 | 2 |
Final | 1 | 25 | 25 |
Uygulama | 2 | 1 | 2 |
Sınıf İçi Etkinlik | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü | 127,5 | ||