Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
İngilizce I | ING101 | 1. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 2,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | türkçe |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Elif ÖZTÜRK |
Dersi Verenler |
Öğr. Gör. Engin DAĞDEVİREN |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu dersin temel amacı; öğrencilerin giriş düzeyindeki temel dil kalıplarını A1 seviyesine ulaştırmaktır. |
Dersin İçeriği | Öğrenciler bu dersi tamamladıklarında: Bilgi: - Giriş düzeyindeki (A1) temel dilbilgisi, kelime ve sesletim bilgilerine olabilirler. Beceri: - (Okuma) Temel okuduğunu anlama becerilerini kazanabilir, basit metinleri okuyabilir, metinlerin ana fikirlerini kavrayabilir, paragraf kavramını ve yapısını inceleyip metindeki görevini anlayabilir ve temel İngilizce metin çeşitlerini tanıyabilirler. - (Yazma) Belirlenmiş bir konuyla ilgili kısa kompozisyonlar yazabilir, ünitenin konusuyla ilgili yazılı olarak görüşlerini ifade edebilir, kısa metinleri özetleyebilir ( gazete makalaleleri gibi), yazım ve noktalama kurallarından haberdar olabilirler. - (Dinleme) Dinlediklerini anlama becerisine sahip olabilir, konuşmadaki dilbilgisi kalıplarını tanıyabilir, farklı söylem çeşitlerini ayırt edebilir ( günlük konuşma, resmi konuşma, görüşme, talk-show, özel konuşmalar vs.), kitabın yönergelerini takip ederek boşluk doldurabilirler. ( temel fakir için dinleme, detay için dinleme vs.) - (Konuşma) “Kendini tanıtma, Aile bilgileri, Sevdikleri şeyler” gibi bilinen konularla ilgili kısa sorulara cevap verebilir, kısa diyaloglar oluşturabilir ve ünitelerin tartışma konularıyla ilgili fikirlerini ifade edebilir ve düzeylerine uygun kelimeler kullanabilirler.( Temel ihtiyaçlarını ifade etmek, yönerge veya yönlerle ilgili soru sormak gibi.) Yeterlilik: - Öğrenilmiş materyalle asgari düzeyde iletişim kurabilirler. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- İsim, sıfat ve zamirlerin kurallarını ve anlamlarını kavrayabilecek - Geniş zaman, gelecek zaman ve geçmiş zaman kurallarını ve anlamlarını, yardımcı fiil can’nin anlam ve kullanım farklarını kavrayabilecek - Öğrendiği kelimeleri konuşma-yazma aktivitelerinde kullanabilecek - Profesyonel gelişimleri ve kariyerleri için İngilizce bilgilerden yararlanabilecekler |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Giriş ve Ünite İleri Git | Ders Saati Sözel Anlatım |
2. Hafta | Başlangıç | Ders Saati Sözel Anlatım |
3. Hafta | Başlangıç | Sözel Anlatım Ders Saati |
4. Hafta | İnsanlar, Arkadaşlar ve Aile | Ders Saati Sözel Anlatım |
5. Hafta | İnsanlar, Arkadaşlar ve Aile | Ders Saati Sözel Anlatım |
6. Hafta | İşler ve profesyoneller | Ders Saati Sözel Anlatım |
7. Hafta | işler ve profesyoneller | Ders Saati Sözel Anlatım |
8. Hafta | İşler ve profesyoneller | Sözel Anlatım Ders Saati |
9. Hafta | Serbest Zaman | Sözel Anlatım Ders Saati |
10. Hafta | Serbest Zaman | Ders Saati Sözel Anlatım |
11. Hafta | Haftasonun nasıldı? | Sözel Anlatım Ders Saati |
12. Hafta | Haftasonun nasıldı? | Sözel Anlatım Ders Saati |
13. Hafta | Geriye bakmak | Ders Saati Sözel Anlatım |
14. Hafta | Geriye bakmak | Ders Saati Sözel Anlatım |
JUST GO AHEAD 1 ( Teresa Gerdes, ST- Stanley Publishing) Workbook, Audio CDs and DVDs Video Ahead |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | Ölçme Yöntemi |
---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 9 | 1 | 9 |
Araştırma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü | 51 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2,0 |