Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Öğretmenlik Uygulaması I MB401 7. Yarıyıl 2 + 6 5,0 10,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Şahin DANİŞMAN
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ARABACI
Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ
Dersi Verenler Doç. Dr. Şahin DANİŞMAN
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Eğitim kurumlarında günlük etkinlik programında yer alan eğitsel etkinlikler hakkında gözlem yapmak, özel öğretim yöntem ve tekniklerinin kullanıldığı mikro öğretim uygulamalarını planlamak, uygulamak ve değerlendirmek
Dersin İçeriği Alana özgü öğretim yöntem ve tekniklerini gözlemleyerek; alana özgü özel öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak mikro öğretim uygulamaları yapmak; dersle ilgili etkinlikler ve materyaller geliştirmek; öğretim ortamlarının hazırlanması; sınıf yönetimi, ölçme, değerlendirme ve yansıtma
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler, meslek alanı ile ilgili teorik ve uygulamalı bir ders için hazırlık çalışmaları yapacaklardır.
- Öğrenciler müfredattaki kazanımlara uygun öğrenme ortamları düzenlerler.
- Öğrenciler, meslek alanı ile ilgili teorik ve uygulamalı bir ders alacaklardır.
- Öğrenciler, sınıfta istenmeyen davranışlardan kaçınmanın ve bunlarla başa çıkmanın yollarını tanıyacaklardır.
- Öğrenciler mesleki bilgi ve beceriler açısından öz değerlendirme yapacaklardır.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Alanına özgü öğretim yöntem ve tekniklerini gözlemlemek Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
2. Hafta Alanına özgü öğretim yöntem ve tekniklerini gözlemlemek Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
3. Hafta Alanına özgü öğretim yöntem ve tekniklerini gözlemlemek Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
4. Hafta Alanına özgü özel öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak mikro öğretim uygulamaları yapmak Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Alanına özgü özel öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak mikro öğretim uygulamaları yapmak Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
6. Hafta Alanına özgü özel öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak mikro öğretim uygulamaları yapmak Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler
7. Hafta Dersle ilgili etkinlik ve materyallerin geliştirilmesi Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Dersle ilgili etkinlik ve materyallerin geliştirilmesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Dersle ilgili etkinlik ve materyallerin geliştirilmesi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum
11. Hafta Öğretim ortamlarının hazırlanması Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Öğretim ortamlarının hazırlanması Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
13. Hafta Öğretim ortamlarının hazırlanması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler
14. Hafta Öğretim ortamlarının hazırlanması Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
Kaynaklar
Hacı Sulak/ Hidayet Sulak/Önder Pilten/Ahmet Doğan. Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması. EĞİTİM KİTABEVİ
Vedat Aktepe, Elvan Yalçınkaya. Kuram ve Uygulamada Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması.PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 5 5 5 5 5 5 -
PY3 5 5 5 5 5 5 -
PY14 4 0 0 0 0 5 -
PY16 4 0 5 0 5 0 -
PY18 5 5 5 0 5 0 -
PY26 5 0 5 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 8 104
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 13 3 39
Araştırma 13 3 39
Diğer Faaliyetler 13 3 39
Sözel Anlatım 13 2 26
Görsel Sunum 8 1 8
Toplam İş Yükü 255
Dersin AKTS Kredisi 10,0