Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Topluma Hizmet Uygulamaları GKZ202 4. Yarıyıl 1 + 2 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Duygu ARABACI
Doç. Dr. Şahin DANİŞMAN
Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Toplumun ihtiyaçlarına yönelik hizmet uygulamalarına ilişkin bilgi, beceri, tutum ve değer kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama, panel, konferans, kongre, sempozyum gibi bilimsel etkinliklere izleyici, konuşmacı yada düzenleyici olarak katılma, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma, topluma hizmet çalışmalarının okullarda uygulanmasına yönelik temel bilgi ve beceriler.
Ders Öğrenme Kazanımları - Topluma hizmet uygulamalarının önemini kavrayabilme.
- Sosyal ve güncel sorunların farkına varabilme.
- Sosyal sorunların çözümüne yönelik projeler üretebilme.
- Toplumu bilgilendirme adına düzenlenen konferans, panel, kongre vb. etkinliklere gönüllü olarak katılabilme.
- Okullarımızda topluma hizmet uygulamalarına yönelik bilgi ve becerilerin gerekliliğini kavrayabilme.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Topluma hizmet uygulamalarının tanımı ve önemi Sözel Anlatım Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
2. Hafta Toplumun güncel sorunlarını belirleme Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Ders Saati
3. Hafta Projenin tanımı ve proje hazırlama aşamaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
4. Hafta Bireysel rapor, etkinlik raporu ve proje raporu hazırlamaya ilişkin bilgiler Ders Saati Diğer Faaliyetler
5. Hafta Toplumun güncel sorunlarına çözüm üretmeye yönelik projelerin tartışılması Ders Saati Diğer Faaliyetler
6. Hafta Projelerin yürütülmesine yönelik çalışmalar yapılması Ders Saati Diğer Faaliyetler
7. Hafta Topluma hizmet çalışmalarının okullarda uygulanmasına yönelik temel bilgi ve becerilerin kazanılması Ders Saati Diğer Faaliyetler
8. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
9. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
10. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
11. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
12. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
13. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
14. Hafta Projelerin yürütülmesi Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
Coşkun, H. 2009; Topluma Hizmet Uygulamaları, Anı Yayıncılık, Ankara
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY22 4 5 5 5 5 5 -
PY26 5 5 5 5 5 5 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 3 0,5 1,5
Araştırma 5 3 15
Diğer Faaliyetler 8 2 16
Uygulama 8 2 16
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0