Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Analiz III MAE207 3. Yarıyıl 3 + 0 3,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Şahin DANİŞMAN
Dersi Verenler Doç. Dr. EMİNE NUR ÜNVEREN BİLGİÇ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Çok değişkenli fonksiyon kavramının öğretilmesi ve çok değişkenli fonksiyonlarda limit, süreklilik ve türev uygulamalarının yaptırılması.
Dersin İçeriği Çok Değişkenli Fonksiyonlar; IRn’nin Topolojisi; Limit; Süreklilik; Fonksiyon Dizi ve Serileri; Türev; Yönlü Türev; Kısmi Türev; Kısmi Türevin Geometrik Yorumu; Yüksek Mertebeden Türevler ve Zincir Kuralı.
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler çok değişkenli fonksiyonları tanıyacak, tanım bölgelerini bulacak, grafiklerini çizebilecektir
- Öğrenciler çok değişkenli fonksiyonlar için limit kavramların nasıl tanımlandığını öğrenecekler
- Öğrenciler çok değişkenli fonksiyonlar için süreklilik kavramının nasıl tanımlandığını öğrenecekler.
- Öğrenciler çok değişkenli fonksiyonlar için türev kavramının nasıl tanımlandığını öğrenecekler.
- Öğrenciler fonksiyonlar dizilerinin nasıl tanımlandığını öğrenecekler.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Dizi kavramı ve uygulamaları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta Dizi kavramı ve uygulamaları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Seri kavramı, pozitif terimli seriler, serilerde ıraksaklık ve yakınsaklık, alterne seriler ve serilerle ilgili yakınsaklık kriterleri, kuvvet serileri Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım
4. Hafta Seri kavramı, pozitif terimli seriler, serilerde ıraksaklık ve yakınsaklık, alterne seriler ve serilerle ilgili yakınsaklık kriterleri, kuvvet serileri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
5. Hafta Fonksiyon serileri, fonksiyon serilerinde noktasal ve düzgün yakınsaklık, genelleştirilmiş yakınsaklık testleri, Taylor ve Mac Laurin serileri ve günlük hayattaki uygulamaları Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Fonksiyon serileri, fonksiyon serilerinde noktasal ve düzgün yakınsaklık, genelleştirilmiş yakınsaklık testleri, Taylor ve Mac Laurin serileri ve günlük hayattaki uygulamaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
7. Hafta Fonksiyon serileri, fonksiyon serilerinde noktasal ve düzgün yakınsaklık, genelleştirilmiş yakınsaklık testleri, Taylor ve Mac Laurin serileri ve günlük hayattaki uygulamaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Fourier serileri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Fourier serileri Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta IRn’nin topolojisi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
12. Hafta IRn’nin topolojisi Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
13. Hafta Yönlü türev Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
14. Hafta Final Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım
Kaynaklar
Genel Matematik 2-Mustafa Balcı-Palme
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 5 5 5 5 5 5 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 2 26
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 13 2 26
Ara Sınav 1 1 10 10
Kısa Sınav 1 1 4,5 4,5
Final 1 10 10
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0