Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bilişim Teknolojileri | GKZ107 | 1. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 3,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Uzaktan Eğitim |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. Hüsrev YILDIZ |
Dersi Verenler |
Öğr. Gör. Hüsrev YILDIZ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | İnternet Ve İnternet Tarayıcısı Elektronik Posta Yönetimi Haber Grupları / Forumlar Web Tabanlı Öğrenme Kişisel Web Sitesi Hazırlama Elektronik Ticaret Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş İnternet Ve Kariyer İş Görüşmesine Hazırlık İşlem Tablosu Formüller Ve Fonksiyonlar Grafikler Sunu Hazırlama Tanıtıcı Materyal Hazırlama |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- İnternet ortamında iletişim kurmak - İnternet ortamında iş başvurusu yapmak - Sayısal verileri düzenlemek - Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlamak |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | İnternet Ve İnternet Tarayıcısı | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
2. Hafta | Elektronik Posta Yönetimi | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma |
3. Hafta | Haber Grupları / Forumlar | Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
4. Hafta | Web Tabanlı Öğrenme | Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati |
5. Hafta | Kişisel Web Sitesi Hazırlama | Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum |
6. Hafta | Elektronik Ticaret | Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler |
7. Hafta | Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş | Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
8. Hafta | Ara Sınav | Diğer Faaliyetler |
9. Hafta | İnternet Ve Kariyer | Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
10. Hafta | İş Görüşmesine Hazırlık | Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
11. Hafta | İşlem Tablosu | Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
12. Hafta | Formüller Ve Fonksiyonlar | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati |
13. Hafta | Grafikler, Sunu Hazırlama | Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma |
14. Hafta | Final | Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
http://uzemders.duzce.edu.tr/#home-page-carousel |
İnternet |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|
PY35 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 40,60 |
PY41 | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 40,60 |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Araştırma | 5 | 4 | 20 |
Diğer Faaliyetler | 1 | 3,5 | 3,5 |
Sözel Anlatım | 5 | 1 | 5 |
Ara Sınav 1 | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 76,5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3,0 |