Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Bilişim Teknolojileri GKZ107 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Uzaktan Eğitim
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Hüsrev YILDIZ
Dersi Verenler Öğr. Gör. Hüsrev YILDIZ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği İnternet Ve İnternet Tarayıcısı Elektronik Posta Yönetimi Haber Grupları / Forumlar Web Tabanlı Öğrenme Kişisel Web Sitesi Hazırlama Elektronik Ticaret Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş İnternet Ve Kariyer İş Görüşmesine Hazırlık İşlem Tablosu Formüller Ve Fonksiyonlar Grafikler Sunu Hazırlama Tanıtıcı Materyal Hazırlama
Ders Öğrenme Kazanımları - İnternet ortamında iletişim kurmak
- İnternet ortamında iş başvurusu yapmak
- Sayısal verileri düzenlemek
- Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlamak
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta İnternet Ve İnternet Tarayıcısı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
2. Hafta Elektronik Posta Yönetimi Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma
3. Hafta Haber Grupları / Forumlar Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
4. Hafta Web Tabanlı Öğrenme Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
5. Hafta Kişisel Web Sitesi Hazırlama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Elektronik Ticaret Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Diğer Faaliyetler
7. Hafta Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum
8. Hafta Ara Sınav Diğer Faaliyetler
9. Hafta İnternet Ve Kariyer Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum
10. Hafta İş Görüşmesine Hazırlık Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
11. Hafta İşlem Tablosu Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
12. Hafta Formüller Ve Fonksiyonlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati
13. Hafta Grafikler, Sunu Hazırlama Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma
14. Hafta Final Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
Kaynaklar
http://uzemders.duzce.edu.tr/#home-page-carousel
İnternet
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY35 2 0 0 0 0 40,60
PY41 4 0 0 0 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 2 28
Araştırma 5 4 20
Diğer Faaliyetler 1 3,5 3,5
Sözel Anlatım 5 1 5
Ara Sınav 1 1 10 10
Final 1 10 10
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0