Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Yabancı Dil I GKZ105 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Ar. Gör. Dr. Tuğba AKGÜR
Dersi Verenler Öğr. Gör. Özge ÜNVER
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilerin, "European Language Portfolio Global Scale" B1 düzeyinde İngilizcede; - Temel dilbilgisine sahip olmaları, - Dinlediklerini anlamaları, - Karşılıklı konuşabilmeleri, - Okuduklarını anlamaları, - Kendilerini yazıyla ifade edebilmeleri amaçlanmaktadır
Dersin İçeriği Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları İngilizce´ye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri
Ders Öğrenme Kazanımları - Alanında yeterli olacak düzeyde ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1) yabancı dil bilgisine sahip olur
- Kısa net iletileri kavrar
- Kısa, günlük metinleri kavrar
- Basit, günlük sohbetlere katılır
- Sade bir dille kendi ve çevresi hakkında konuşur
- Kısa, basit notlar ve iletiler yazar
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Nice to Meet You ! a. Kişi zamirleri (he, she, they) b. Geniş Zamanda ?to be? fiili c. ?to be? fiili olumlu, olumsuz, soru şekilleri d. İsimler: tekil, çoğul e. Ülkeler ve uyruklar f. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
2. Hafta How old are you? a. Sayılar b. There is / There are c. Belirteçler: a, an d. İşaret zamirleri: this, that e. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
3. Hafta I like my family. Do you like...? a. Geniş Zaman b. Geniş Zamanda zaman zarfları c. Sahiplik: Have got / Has got d. Miktar ifadeleri: some, any, no e. Okuma Parçası Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati
4. Hafta How much ?? How many ?? a. Sayılabilen ve sayılamayan isimler b. Miktar ifadeleri: a few , a little c. Soru kelimeleri: how many, how much d. Sahiplik zamirleri (mine, yours) e. Zaman edatları (in, on, at) f. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
5. Hafta At school / I like him a. Yer edatları (in, on, at) b. Nesne zamirleri c. Sahiplik sıfatları d. Diğer edatlar e. Okuma Parçası Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
6. Hafta I must / I can a. Modals: must, mustn?t b. Modals: can, cannot c. Sahiplik ?s d. Question tags e. Okuma Parçası Sözel Anlatım Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler
7. Hafta I am studying at the moment. a. Şimdiki Zaman Olumlu b. Şimdiki Zaman olumsuz ve soru c. Şimdiki Zamanda zaman zarfları d. Geçmiş Zaman (Giriş): Geçmiş Zamanda ?To Be? e. Okuma Parçası Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati
8. Hafta Ara Sınav Diğer Faaliyetler
9. Hafta Which is the best? a. Karşılaştırmalı Sıfatlar b. Düzenli sıfatlar c. Düzensiz sıfatlar e. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım
10. Hafta I was doing my homework a. Geçmişte Devamlılık (Past Continuous Tense) b. Zaman zarfları c. Hikaye anlatmak d. Okuma Parçası Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta I?ll get a better job after college. a. Basit Gelecek Zaman (will) b. Planlı Gelecek Zaman (be going to) c. Okuma Parçası Ders Saati Araştırma Görsel Sunum
12. Hafta Tekrar Ünitesi a. Tekrar b. Modals: used to c. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
13. Hafta Animals are wonderful creatures a. Sıfatlar (isimden önce ve sonra) b. Fiil+ sıfat c. Zarflar (fast, quickly) d. Durum, yer ve zaman zarfları e. Okuma Parçası Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım
14. Hafta Final Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Ders Saati
Kaynaklar
Online Ders İçeriği, Ders Anlatımlı Haftalık Videolar, PDF Ders Notları
Passport To English
Essential Grammar in Use
Oxford University Press Dictionary
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 DK6 Ölçme Yöntemi
PY39 5 0 0 0 0 0 0 40,60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 3 42
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 9 0,5 4,5
Araştırma 6 1 6
Diğer Faaliyetler 14 1 14
Ara Sınav 1 1 2 2
Ödev 1 1 3 3
Ödev 2 1 2 2
Final 1 3 3
Toplam İş Yükü 76,5
Dersin AKTS Kredisi 3,0