1. Hafta |
Ders tanıtımı + "Game of Thrones vs Ortaçağ İngiltere'si" - Edebiyat neden önemli? |
Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
2. Hafta |
Vikings dizisinden Beowulf'a - Eski İngiliz Dönemi'ne giriş |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
3. Hafta |
Beowulf ve Modern Kahramanlar (Marvel/DC bağlantıları) |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Uygulama |
4. Hafta |
King Arthur efsanesi ve popüler kültür (Merlin dizisi, Arthur filmleri) |
Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım |
5. Hafta |
Ortaçağ'da Günlük Yaşam + Chaucer'ın Canterbury Hikayeleri'nden seçmeler |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma Ders Saati |
6. Hafta |
Robin Hood: Tarih mi Efsane mi? (Filmler ve gerçek hikaye) |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
7. Hafta |
Ara Sınav Hazırlığı + Netflix'teki Ortaçağ İngiltere'si |
Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
9. Hafta |
İngiltere'de Din ve Edebiyat + Kutsal Kitap'ın edebi etkisi |
Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Diğer Faaliyetler |
10. Hafta |
Aşk ve Romantizm: John Donne'dan Modern Aşk Şarkılarına |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
11. Hafta |
Christopher Marlowe: İlk Rock Star Şair |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
12. Hafta |
Doctor Faustus ve Modern Faust Hikayeleri |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati |
13. Hafta |
Edmund Spenser ve Fairy Queen (Fantasy edebiyatın kökenleri) |
Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
14. Hafta |
Shakespeare: Pop Kültürün İlk Süper Starı |
Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati |