Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
İngilizce Öğrenme ve Öğretim Yaklaşımları İÖZ203 3. Yarıyıl 3 + 0 3,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf KASİMİ
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi Yusuf KASİMİ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin İngilizce öğretiminin temel ilkelerini tanımalarını sağlamaktır.
Dersin İçeriği İngilizce öğrenmenin ve öğretmenin anlamı; İngilizce öğretiminin amacı ve temel ilkeleri; İngilizce öğretiminin tarihçesi; öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının İngilizce öğretimine yansımaları; İngilizce öğretiminde temel beceriler; sınıf-içi uygulama örnekleri; İngilizce öğretiminde güncel eğilimler ve sorunlar; etkili bir İngilizce öğretiminin bileşenleri; İngilizce öğretimine sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bakış
Ders Öğrenme Kazanımları - Bu dersin sonunda öğrenciler İngilizce öğrenmenin ve öğretmenin anlamını açıklayabileceklerdir.
- Bu dersin sonunda öğrenciler İngilizce öğretiminin amaç ve temel ilkelerini tanımlayabileceklerdir.
- Bu dersin sonunda öğrenciler öğrenme ve öğretim yaklaşımlarının İngilizce öğretimine yansımalarını açıklayabileceklerdir.
- Bu dersin sonunda öğrenciler İngilizce öğretiminde güncel eğilimler ve sorunlarını tartışabileceklerdir.
- Öğrenciler öğrenme ve yabancı dil öğrenimindeki kuramları tanımlayabilecek ve bu kuramların pratik uygulamalarını gerçekleştirebileceklerdir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Türkiye’de örgün eğitimde İngilizce öğretimi, tarihçesi Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
2. Hafta İngilizce öğretiminin amacı ve temel ilkeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
3. Hafta İngilizce öğretiminin tarihçesi Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
4. Hafta Yaklaşım yöntem ve teknik kavramları. Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma
5. Hafta Dilbilgisi-Çeviri Yöntemi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
6. Hafta Doğrudan Anlatım. İşitsel-Dilsel Yöntem Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
7. Hafta Sessiz Yöntem ve Toplulukla Dil Öğretimi Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Diğer Faaliyetler
9. Hafta Telkin Yöntemi ve Tüm Bedensel Tepki Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Doğal Yaklaşım - İletişimsel Dil Öğretimi Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
11. Hafta Görev-odaklı Öğretim Yaklaşımı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
12. Hafta İçerik-odaklı Yaklaşım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma
13. Hafta Sözcük-odaklı Yaklaşım Ders Saati Görsel Sunum Araştırma Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
14. Hafta Final Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
Kaynaklar
Brown, D. H. (2000) Principles of Language Learning and Teaching. Pearson. Brown, H.D. (2014). Principles of Language Learning and Teaching (6th Edition). Pearson. Celce-Murcia, M. (2014). Teaching English as a Second or Foreign Language (4th Edition). USA: National Geographic Learning
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 0 0 0 0 60
PY2 5 5 2 5 5 5 60
PY3 3 5 5 2 2 1 60
PY4 3 5 4 2 5 1 60
PY5 4 5 2 5 5 5 60
PY6 5 3 5 5 5 5 60
PY7 4 5 5 2 4 4 60
PY8 3 3 2 2 5 4 60
PY9 4 5 5 2 2 4 60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 3 39
Araştırma 5 5 25
Uygulama 4 4 16
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 82
Dersin AKTS Kredisi 3,0