1. Hafta |
Ders tanıtımı, mikro öğretim formatı ve değerlendirme kriterleri |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
2. Hafta |
Metin: Ali Baba ve Kırk Haramiler Dilin Odak Noktası: Basit Geçmiş Zaman, Sayılar Beceriler: Temel Kelime Bilgisi, Dinleme Senaryo: Öğrenciler sayıları ve basit geçmiş zamanı kullanarak hazine avı etkinliği oluşturacaklar. Materyaller: Basitleştirilmiş hikaye alıştırmaları, resim kartları, temel anlama etkinlikleri |
Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Uygulama |
3. Hafta |
Seviye: İLKÖĞRETİM Metin: Alice Harikalar Diyarında Dil Odağı: Şimdiki Zaman, Sıfatlar Beceriler: İnsanları ve durumları tanımlama Senaryo: Açıklamaların ve devam eden eylemlerin alıştırmasını yapmak için Çılgın Şapkacı'nın Çay Partisi rol oyunu Materyaller: Karakter kartları, diyalog alıştırmaları, kelime alıştırmaları |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta |
Seviye: İLKÖĞRETİM Metin: Peter Pan Dil Odağı: Yapabilir/Yapamaz, Yapacak/Yapmayacak Beceriler: Yeteneği ve gelecek planlarını ifade etme Senaryo: "Uçabilseydim" yaratıcı yazma ve konuşma etkinliği Materyaller: Resimli hikayeler, yetenek kartları, basit gelecek tahminleri |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
5. Hafta |
Seviye: ORTA ÖNCESİ Metin: Zor Zamanlar Dil Odağı: Şimdiki Mükemmel Beceriler: Toplumsal konuları tartışmak, geçmişi ve bugünü karşılaştırmak Senaryo: O zamanki ve şimdiki fabrika yaşamı - karşılaştırma faaliyetleri Materyaller: Metin alıntıları, tartışma kartları, zaman çizelgesi etkinlikleri |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
6. Hafta |
Seviye: ORTA ÖNCESİ Metin: Bir Noel Şarkısı Dil Odağı: Geçmiş Sürekli ve Geçmiş Basit Beceriler: Zaman ifadeleri, olayları sıralama Senaryo: Noel Hayaleti Geçmiş/Şimdiki/Gelecek zaman çizelgesi etkinlikleri Materyaller: Hikaye sıralama kartları, geçmiş zaman uygulaması |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Ders Saati |
7. Hafta |
Seviye: ORTA ÖNCESİ Metin: Aşil'in Kalkanı Dilin Odak Noktası: Olasılık Modelleri Beceriler: Şiir analizi, olasılığı ifade etme Senaryo: Modern ve Antik dünya karşılaştırması Materyaller: Şiir yorumlama etkinlikleri, modern örnekler |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Ders Saati |
9. Hafta |
Seviye: ORTA Metin: Macbeth Dil Odak Noktası: Üçüncü Koşullu, Dolaylı Konuşma Beceriler: Pişmanlığı ifade etme, konuşmaları raporlama Senaryo: "Ya Macbeth cadıların sözünü dinlemeseydi?" Materyaller: Drama etkinlikleri, rol yapma kartları |
Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta |
Seviye: ORTA+ Metin: Nehirde Bir Kıvrım Dilin Odağı: Mükemmel Zamanlar Beceriler: Kültürel farkındalık, anlatım teknikleri Senaryo: Kültürel değişim ve uyum tartışmaları Materyaller: Kültürel karşılaştırma etkinlikleri, anlatı yazma görevleri |
Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
11. Hafta |
Seviye: ÜST-ORTA Metin: En İyi Kızlar Dil Odak Noktası: Gelişmiş Koşul Cümleleri Beceriler: Tartışma, Cinsiyet Sorunlarını Tartışma Senaryo: Tarih boyunca kadın hakları Materyaller: Tartışma kartları, rol yapma etkinlikleri |
Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Uygulama Sözel Anlatım |
12. Hafta |
Seviye: ÜST-ORTA Metin: Öğrencinin Seçimi Dil Odağı: Karma İleri Dilbilgisi Beceriler: Entegre Beceri Uygulaması Senaryo: Güncel sosyal sorunlar Materyaller: Öğrencilerin geliştirdiği materyaller |
Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati |
13. Hafta |
Seviye: İLERİ Metin: İlyada Dil Odağı: Edebi Araçlar, Gelişmiş Kelime Bilgisi Beceriler: Epik anlatı, mecazi dil Senaryo: Modern destansı hikaye yaratımı Materyaller: Edebi analiz çalışma sayfaları, yaratıcı yazma |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım |
14. Hafta |
Seviye: İLERİ Metin: Hayvan Çiftliği Dilin Odak Noktası: Hiciv ve Metafor Beceriler: Siyasi söylem, alegori Senaryo: Modern siyasi hiciv yaratımı Materyaller: Metafor analizi, yaratıcı yazma görevleri |
Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma |