Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Sözlü İletişim Becerileri 1 | İÖZ107 | 1. Yarıyıl | 2 + 0 | 2,0 | 2,0 |
Ön Koşullar | Yok |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Ders |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi Ammar TEKİN |
Dersi Verenler |
Dr. Öğr. Üyesi Ammar TEKİN |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Resmi olan ya da olmayan bir ortamda, doğaçlama düşünceleri ve fikirleri iletmek ve belirli bir konu hakkındaki bilgileri paylaşmak. |
Dersin İçeriği | Çeşitli sözlü iletişim durumları için uygun ifadeler ve stratejiler kullanarak sözlü iletişim kurma becerisinin geliştirilmesi; karşılıklı konuşma, sunum, tartışma etkinlikleri yoluyla duygu ve düşünceleri etkin ifade edebilme becerisinin geliştirilmesi; güncel, özgün, işitsel, görsel-işitsel malzemeler kullanılarak konuşma ve duyduğunu anlama becerisinin geliştirilmesi. |
Ders Öğrenme Kazanımları |
- Öğrenciler bilgi paylaşır ve sözlü olarak doğaçlama fikirler üretir - Öğrenciler kalabalığın önünde İngilizce konuşma korkusunun üstesinden gelir - Öğrenciler yeni fikirleri formüle etmek için ilginç gerçekleri, alıntıları ve çok kaynaklı metinleri özümser ve uygularlar - Öğrenciler genişletilmiş iletişimsel görevler edinirler ve bu görevleri gerçek dünyada kullanma hedefiyle aktif bir rol sergilerler - Akıcılık ve genel iletişimi iyileştirmek için telaffuz ve tonlamanın yanı sıra dilbilgisel yapıların kullanım becerilerini geliştirirler |
Hafta | Konular | Öğretim Yöntemleri |
---|---|---|
1. Hafta | Ders içeriğiyle ilgili bilgi, tanışma etkinlikleri | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati |
2. Hafta | Hızlı Tanışma Etkinliği | Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler |
3. Hafta | Dil becerilerimizi nasıl geliştiririz? | Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Uygulama |
4. Hafta | Üniversitedeki yıllarımızı nasıl verimli geçiririz? | Uygulama Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati |
5. Hafta | 4-3-2 tekniğiyle bir konuyu farklı şekillerde anlatmak | Ders Saati Araştırma Uygulama Sözel Anlatım |
6. Hafta | Şeytanın Avukatı Etkinliğiyle Münazaraya Hazırlık | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama |
7. Hafta | Serbest Tartışma ile Sınava Hazırlık | Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Diğer Faaliyetler |
8. Hafta | Ara Sınav 1 | Ders Saati |
9. Hafta | Tartışmalarda Kullanılması Gereken Dil Kalıpları | Uygulama Ders Saati Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Diğer Faaliyetler |
10. Hafta | Münazaralarda İkna Edici Dil Kalıplarının Kullanımı | Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Uygulama Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
11. Hafta | Münazara | Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum |
12. Hafta | Münazara | Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
13. Hafta | Sence Hangisi? Serbest Konuşma Etkinliği | Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ders Saati |
14. Hafta | Telaffuz pekiştirmek için Şiir Okuma | Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Görsel Sunum Ders Saati |
British Council: Teaching English. https://www.teachingenglish.org.uk; Maley, Alan and Alan Duff. Drama Techniques: A Resource Book of Communication Activities for Language Teachers. 3rd Edition. Cambridge University Press 2005; Voice of America: https://learningenglish.voanews.com |
Program Yeterlilik | Katkı Düzeyi | DK1 | DK2 | DK3 | DK4 | DK5 | Ölçme Yöntemi |
---|---|---|---|---|---|---|---|
PY1 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 60 |
PY4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | - |
PY5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | - |
PY7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 60 |
PY9 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 60 |
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
---|---|---|---|---|---|---|
Ders Katkı Düzeyi | Yok | Çok Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Çok Yüksek |
Ölçme Yöntemi | Yazılı sınav | Sözlü sınav | Ödev/Proje | Laboratuvar Çalışması | Sunum /Seminer |
Etkinlik | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 2 | 26 |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 4 | 2,7 | 10,8 |
Araştırma | 4 | 2,55 | 10,2 |
Ara Sınav 1 | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 51 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2,0 |