Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Sözlü İletişim Becerileri 1 İÖZ107 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 2,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ammar TEKİN
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi Ammar TEKİN
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Resmi olan ya da olmayan bir ortamda, doğaçlama düşünceleri ve fikirleri iletmek ve belirli bir konu hakkındaki bilgileri paylaşmak.
Dersin İçeriği Çeşitli sözlü iletişim durumları için uygun ifadeler ve stratejiler kullanarak sözlü iletişim kurma becerisinin geliştirilmesi; karşılıklı konuşma, sunum, tartışma etkinlikleri yoluyla duygu ve düşünceleri etkin ifade edebilme becerisinin geliştirilmesi; güncel, özgün, işitsel, görsel-işitsel malzemeler kullanılarak konuşma ve duyduğunu anlama becerisinin geliştirilmesi.
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler bilgi paylaşır ve sözlü olarak doğaçlama fikirler üretir
- Öğrenciler kalabalığın önünde İngilizce konuşma korkusunun üstesinden gelir
- Öğrenciler yeni fikirleri formüle etmek için ilginç gerçekleri, alıntıları ve çok kaynaklı metinleri özümser ve uygularlar
- Öğrenciler genişletilmiş iletişimsel görevler edinirler ve bu görevleri gerçek dünyada kullanma hedefiyle aktif bir rol sergilerler
- Akıcılık ve genel iletişimi iyileştirmek için telaffuz ve tonlamanın yanı sıra dilbilgisel yapıların kullanım becerilerini geliştirirler
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Ders içeriğiyle ilgili bilgi, tanışma etkinlikleri Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Ders Saati
2. Hafta Hızlı Tanışma Etkinliği Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler
3. Hafta Dil becerilerimizi nasıl geliştiririz? Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Araştırma Ders Saati Uygulama
4. Hafta Üniversitedeki yıllarımızı nasıl verimli geçiririz? Uygulama Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati
5. Hafta 4-3-2 tekniğiyle bir konuyu farklı şekillerde anlatmak Ders Saati Araştırma Uygulama Sözel Anlatım
6. Hafta Şeytanın Avukatı Etkinliğiyle Münazaraya Hazırlık Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama
7. Hafta Serbest Tartışma ile Sınava Hazırlık Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati Diğer Faaliyetler
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Tartışmalarda Kullanılması Gereken Dil Kalıpları Uygulama Ders Saati Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Diğer Faaliyetler
10. Hafta Münazaralarda İkna Edici Dil Kalıplarının Kullanımı Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Uygulama Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
11. Hafta Münazara Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
12. Hafta Münazara Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
13. Hafta Sence Hangisi? Serbest Konuşma Etkinliği Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ders Saati
14. Hafta Telaffuz pekiştirmek için Şiir Okuma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Görsel Sunum Ders Saati
Kaynaklar
British Council: Teaching English. https://www.teachingenglish.org.uk; Maley, Alan and Alan Duff. Drama Techniques: A Resource Book of Communication Activities for Language Teachers. 3rd Edition. Cambridge University Press 2005; Voice of America: https://learningenglish.voanews.com
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 4 4 5 3 4 4 60
PY4 4 4 5 3 4 4 -
PY5 5 5 5 5 5 5 -
PY7 5 5 5 5 5 5 60
PY9 5 5 5 5 5 5 60
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 2 26
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 4 2,7 10,8
Araştırma 4 2,55 10,2
Ara Sınav 1 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 51
Dersin AKTS Kredisi 2,0