1. Hafta |
Dönem tanıtımı, türler arası geçişkenlik kavramı, şiir-drama-novella ilişkileri |
Uygulama Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Ders Saati |
2. Hafta |
"The Love Song of J. Alfred Prufrock" | Odak: Modernist şiir, dramatik monolog |
Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama |
3. Hafta |
Tennessee Williams - "The Glass Menagerie" (Seçili sahneler) | Odak: Sahne direktifleri, sembolik aksesuar |
Sözel Anlatım Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
4. Hafta |
Sylvia Plath - "Lady Lazarus" ve "Daddy" | Odak: Konfesyonel şiir, metafor sistemleri |
Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta |
Samuel Beckett - "Krapp's Last Tape" | Odak: Absürd tiyatro, monodram |
Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati |
6. Hafta |
Robert Frost - "The Road Not Taken" ve "Mending Wall" | Odak: Pastoral şiir, anlatı şiiri |
Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
7. Hafta |
Allen Ginsberg - "Howl" | Odak: Beat şiiri, sosyal eleştiri, şiirsel manifesto |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
9. Hafta |
Joseph Conrad - "Heart of Darkness" (Novella - Bölüm 1) | Odak: Çerçeve anlatı, kolonyal söylem |
Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım |
10. Hafta |
Joseph Conrad - "Heart of Darkness" (Novella - Bölüm 2-3) | Odak: Sembolik yolculuk, karanlık-aydınlık imgesi |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati |
11. Hafta |
Harold Pinter - "The Dumb Waiter" | Odak: Tehdit komedisi, alt metin |
Sözel Anlatım Ders Saati Uygulama Görsel Sunum Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
12. Hafta |
Maya Angelou - "Still I Rise" ve Langston Hughes - "The Negro Speaks of Rivers" | Odak: Kimlik şiiri |
Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
13. Hafta |
George Orwell - "Animal Farm" (Novella - İlk yarı) | Odak: Alegorik anlatı, politik hiciv |
Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma |
14. Hafta |
George Orwell - "Animal Farm" (Novella - İkinci yarı) | Odak: Distopya, propaganda dili |
Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |