1. Hafta |
Tanışma, ders içeriğinin ve gerekliliklerinin tanıtımı, edebi analiz tekniklerine genel bakış |
Uygulama Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
2. Hafta |
Edgar Allan Poe - "The Tell-Tale Heart" | Odak: Birinci şahıs anlatımı, güvenilmez anlatıcı |
Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Diğer Faaliyetler Ders Saati |
3. Hafta |
Kate Chopin - "The Story of an Hour" | Odak: Sembolizm ve feminist okuma |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
4. Hafta |
Ernest Hemingway - "Hills Like White Elephants" | Odak: Diyalog teknikleri, buzdağı teorisi |
Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
5. Hafta |
Virginia Woolf - "The Mark on the Wall" | Odak: Bilinç akışı tekniği, modernist anlatım |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
6. Hafta |
James Joyce - "Araby" | Odak: Epifani kavramı, karakter gelişimi |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
7. Hafta |
William Faulkner - "A Rose for Emily" | Odak: Kronolojik olmayan anlatım, Southern Gothic |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
8. Hafta |
Ara Sınav 1 |
Ders Saati |
9. Hafta |
Katherine Mansfield - "The Garden Party" | Odak: Sınıf çatışması, sosyal realizm |
Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
10. Hafta |
Raymond Carver - "Cathedral" | Odak: Minimalizm, gündelik yaşamın poetikası |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Uygulama |
11. Hafta |
Charlotte Perkins Gilman - "The Yellow Wallpaper" | Odak: Gotik unsurlar, psikolojik gerilim |
Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
12. Hafta |
John Steinbeck - "The Chrysanthemums" | Odak: Bölgesel realizm, alegori |
Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Görsel Sunum Sözel Anlatım Ders Saati Diğer Faaliyetler |
13. Hafta |
D.H. Lawrence - "The Rocking-Horse Winner" | Odak: Alegori, sosyal eleştiri |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Ders Saati |
14. Hafta |
Flannery O'Connor - "A Good Man Is Hard to Find" | Odak: Grotesk, ahlaki çatışma |
Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |