Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Yabancı Dil I GKZ105 1. Yarıyıl 2 + 0 2,0 3,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK
Dersi Verenler Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilere ikinci bir yabancı dilde iletişim kurmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak.
Dersin İçeriği Şimdiki zaman; geniş zaman; bu zamanlarda sözel, okuma, yazma ve dinleme becerileri; sözel beceriler (kendini tanıtma, bir şeyi/yeri tarif edebilme, yol tarifi verebilme, kişisel bilgilere yönelik soru ve cevap kalıpları); okuma becerileri (lokantada, otobüs-tren vb. ulaşım araçlarında, alış-veriş yerlerinde liste/etiket okuma, soru sorma vb.); yazma becerileri (kısa mesaj yazma, poster içeriği yazma, form doldurma); dinleme becerileri (yol tarifi, yer/kişi tarifi vb.).
Ders Öğrenme Kazanımları - Öğrenciler, karşılaştıkları kişiyi selamlayabilecek ve kendilerini tanıtabilecekler.
- Öğrenciler, insanlar ve yerler hakkında soru sorabilecek.
- Öğrenciler, ürünler ve fiyatları hakkında bilgi isteyebilecek
- Öğrenciler kişisel ilgi alanları hakkında konuşabilecek.
- Öğrenciler yön sorup yönlendirebileceklerdir.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Genel giriş Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım
2. Hafta Kendini tanıtma Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler
3. Hafta Adres sorma-söyleme Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Diğer Faaliyetler
4. Hafta Hobiler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati
5. Hafta Nesneleri adlandırma Uygulama Ders Saati Araştırma Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum
6. Hafta Sahiplik Uygulama Görsel Sunum Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta Renkler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav 1 Ders Saati
9. Hafta Yer sorma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
10. Hafta Yer betimleme Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum
11. Hafta Yer betimleme Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma
12. Hafta Yön tarif etme Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
13. Hafta Yön tarif etme Uygulama Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati
14. Hafta Final Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum Uygulama
Kaynaklar
Hulström-Karl, S. (2022). Familie auf Probe - Auf Tour in Frankfurt. Stuttgart: Ernst Klett Sprachen.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 DK5 Ölçme Yöntemi
PY1 5 5 5 5 5 5 -
PY2 5 5 5 5 5 5 -
PY3 5 5 5 5 5 5 -
PY4 2 3 2 2 2 1 -
PY5 4 5 5 5 2 1 -
PY6 4 3 5 5 2 5 -
PY7 4 5 2 2 5 5 -
PY8 5 3 5 5 5 5 60
PY9 4 5 2 5 5 1 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 13 5 65
Araştırma 2 1 2
Uygulama 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 78
Dersin AKTS Kredisi 3,0