Öğretim Programı

Bologna Yılı
1. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
AİB101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Evet Evet 2 + 0 2 2
GMS101 Genel Turizm Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS103 Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS105 Temel Bilgi Teknolojileri Evet Evet 2 + 1 3 5
GMS107 Genel İşletme Evet Evet 3 + 0 3 5
ING105 İngilizce I Evet Evet 4 + 0 4 6
TDB121 Türk Dili I Evet Evet 2 + 0 2 2
1. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
Toplam : 20 30
2. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
AİB102 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II Evet Evet 2 + 0 2 2
GMS102 Genel Muhasebe Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS104 Turizm İşletmeciliği Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS106 Temel Mutfak Bilgisi Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS108 Genel Ekonomi Evet Evet 3 + 0 3 5
ING106 İngilizce II Evet Evet 4 + 0 4 6
KRP102 Kariyer Planlama Evet Evet 1 + 0 1 2
TDB122 Türk Dili II Evet Evet 2 + 0 2 2
2. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
Toplam : 21 32
3. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
GMS201 Yönetim ve Organizasyon Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS203 Beslenme İlkeleri Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS205 Yiyecek İçecek İşletmeciliği Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS207 Servis Teknikleri Evet Evet 1 + 2 3 4
GMS209 Temel Yemek Pişirme Teknikleri Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS211 İşletme Matematiği Evet Evet 3 + 0 3 4
ING107 Yabancı Dil III (İngilizce) Evet Evet 3 + 0 3 5
PF3YY Pedagojik Formasyon 3YY Hayır Evet 6 + 0 6 8
3. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
İBSPF101 Eğitime Giriş Hayır Evet 3 + 0 3 4
İBSPF107 Eğitim Psikolojisi Hayır Evet 3 + 0 3 4
Toplam : 27 38
4. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
GMS202 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS204 Gıda Güvenliği ve Hijyen Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS206 Mutfaklarda Ekipman Kullanımı Evet Evet 2 + 1 3 4
GMS208 Gıda Teknolojisi Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS210 Menü Planlama Evet Evet 3 + 0 3 4
GMS212 İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Evet Evet 3 + 0 3 4
ING108 Yabancı Dil IV (İngilizce) Evet Evet 3 + 0 3 5
PF4YY Pedagojik Formasyon 4YY Hayır Evet 5 + 0 5 7
4. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
İBSPF102 Öğretim İlke ve Yöntemleri Hayır Evet 3 + 0 3 4
İBSPF108 Öğretim Teknolojileri Hayır Evet 2 + 0 2 3
Toplam : 26 37
5. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
5YYGMS Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ Hayır Evet 9 + 0 9 15
GMS301 Mutfak Uygulamaları I Evet Evet 1 + 2 3 5
GMS303 Mesleki İngilizce I Evet Evet 3 + 0 3 5
PF5YY Pedagojik Formasyon 5YY Hayır Evet 5 + 0 5 7
YDB303 II. Yabancı Dil (Almanca) I Evet Evet 3 + 0 3 5
5. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
UNI101 Üniversite Seçmeli Hayır Evet 2 + 0 2 3
GMS307 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS325 Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS319 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS323 Turizm ve Etik Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS321 Davranış ve İletişim Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS311 Soğuk Mutfak Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS305 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS309 Mutfak Otları ve Baharatlar Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS313 Yemek Süsleme Sanatı Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS327 Dünya Mutfağı Hayır Evet 1 + 2 3 5
GMS317 Unlu Mamüller ve Tatlılar Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS315 Yemek ve Kültür Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS331 Gıda Saklama Teknikleri Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS329 Moleküler Gastronomi Hayır Evet 3 + 0 3 5
İBSPF103 Sınıf Yönetimi Hayır Evet 2 + 0 2 3
İBSPF106 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Hayır Evet 3 + 0 3 4
Toplam : 23 37
6. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
6YYGMS Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ Hayır Evet 9 + 0 9 15
GMS302 Mutfak Uygulamaları II Evet Evet 1 + 0 2 5
GMS304 Mesleki İngilizce II Evet Evet 3 + 0 3 5
PF6YY Pedagojik Formasyon 6YY Hayır Evet 6 + 0 6 8
YDB302 II. Yabancı Dil (Almanca) II Evet Evet 3 + 0 3 5
6. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
UNI101 Üniversite Seçmeli Hayır Evet 2 + 0 2 3
GMS328 Fonksiyonel Besinler Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS308 Özel İlgi Turizmi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS324 Anadolu Uygarlıkları Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS330 Yemek Ritüelleri Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS316 Sürdürülebilir Turizm Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS314 Halkla İlişkiler Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS322 Turizmde Tüketici Davranışı Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS312 Vejetaryen Mutfağı Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS332 İçecek Kültürü Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS306 Sıcak Mutfak Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS320 Temel Hamur Teknikleri Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS310 Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS318 Yiyecek İçecek Sosyolojisi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS326 Restoran Yönetimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
İBSPF104 Özel Öğretim Yöntemleri Hayır Evet 3 + 0 3 4
İBSPF105 Rehberlik ve Özel Eğitim Hayır Evet 3 + 0 3 4
Toplam : 23 38
7. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
7YYGMS Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ Hayır Evet 9 + 0 9 15
GMS401 Türk Mutfağı Evet Evet 2 + 1 3 5
GMS403 Mesleki İngilizce III Evet Evet 3 + 0 3 5
PF7YY Pedagojik Formasyon 7YY Hayır Evet 1 + 8 5 10
YDB403 II. Yabancı Dil (Almanca) III Evet Evet 3 + 0 3 5
GMS421 Dünya Turizm Hareketleri Evet Hayır 3 + 0 3 5
7. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
GMS423 Turizm ve Çevre Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS425 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri Hayır Evet 1 + 2 3 5
GMS413 Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS415 Alternatif Turizm Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS405 Gastronomide Yeni Trendler Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS417 Kültür ve Turizm Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS419 İletişim ve İnsan İlişkileri Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS407 Turizm Sosyolojisi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS427 Alakart Mutfak Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS431 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS429 Pasta Yapım Teknikleri Hayır Evet 1 + 2 3 5
GMS411 Füzyon Mutfak Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS409 Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS433 Gastronomi ve Medya Hayır Evet 3 + 0 3 5
İBSPF109 Öğretmenlik Uygulaması Hayır Evet 1 + 8 5 10
Toplam : 26 45
8. Yarıyıl Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
8YYGMS Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ Hayır Evet 9 + 0 9 15
GMS404 Bitirme Projesi Evet Evet 0 + 0 0 10
GMS406 Staj Evet Evet 0 + 0 0 5
8. Yarıyıl Seçmeli Ders Plani
Kodu Ders Adı Zorunlu mu? Ortalama T+U Saat Kredi AKTS
GMS416 Turizm Politikası ve Planlaması Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS424 Destinasyon Yönetimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS436 Sürdürülebilir Gastronomi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS430 Temel Sanat Eğitimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS418 Yemek ve Mitoloji Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS420 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS422 Girişimcilik Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS412 Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS426 Mutfaklarda Atık Yönetimi Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS414 Ziyafet Mutfağı Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS410 Osmanlı Mutfağı Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS408 Yöresel Mutfaklar Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS432 Duyusal Analiz Hayır Evet 2 + 1 3 5
GMS434 Besin Alerjileri Hayır Evet 3 + 0 3 5
GMS428 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı Hayır Evet 3 + 0 3 5
Toplam : 9 30