Çağdaş eczacılık uygulamalarının temellerini kazandırmak üzere yurt içi ve yurt dışı örnekler incelenerek tasarlanmıştır. Meslek ile ilgili bilgilere birinci dönemden başlanması hedeflenmektedir. Beraberinde ilk iki yıl temel eczacılık bilimleri ile ilgili derslerden oluşmaktadır. Farmasötik bilimlerde teorik ve pratik dersleri 3. ve 4. Sınıf derslerinde yoğunlaşmaktadır. Beşinci sınıf ise bitirme projesi, serbest eczane eczacılığı, hastane eczacılığı ve endüstri eczacılığı gibi eczacılık uygulama alanlarında açılan seçmeli alan dersleri ve staj çalışmasını içermektedir.
Fakültemizden mezun olan öğrenciler “Eczacı” unvanı alacaklardır. Mezunlarımız eczacılık alanında Yüksek Lisans Derecesi sahibi olacaktır.
Türk Yüksek Öğretim Kurumları'nda önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurumu'nun belirlemiş olduğu "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Yüksek Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında gerçekleşmektedir. Yüksek Öğretim Mevzuatına göre formal eğitim uygulanmaktadır.