Program, bilimsel bakış açısını geliştirmek ve turizme yönelik farklı disiplinlerden beslenen felsefi bakış açısını geliştirebilmek amaçları ile kurulmuştur. Müfredat ve eğitime katılan öğretim üyesi kadrosunun belirlenmesi de bu amaca hizmet edebilmek amaçları ile gerçekleştirilmiştir.
Ülke turizmine, ekonomik ve ticari yaşama katkı verebilecek nitelikte bilimsel bilgi üretmek, özgür ve analitik düşünce sistemlerinin gelişimine katkı sağlamak.
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, doktor ünvanı almaya hak kazanmaktadırlar.
Bu program, doktora düzeyinde öğretim veren bir programdır.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mevzuatında bahsedilen gerekli şartların sağlanması gerekmektedir.
Güncel eğitim, öğretim ve sınav yönetmeliğini inceleyiniz.
Turizm İşletmeciliği PhD Programı, Düzce Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında turizm işletmeciliği alanı ile ilgili derslerin bulunduğu ve kişilere alanla ilgili felsefi bir bakış açısı kazandırmak amacıyla sunulan bir öğretim programıdır.
No | Program Yeterlilikleri |
---|---|
1 | Turizm işletmeciliği alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri, özgün düşünce ve araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve özgün sonuçlara ulaşır. |
2 | Turizm işletmeciliği alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilir ya da farklı bir alandaki bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı turizm işletmeciliği alanına uygulayabilir. |
3 | Turizm işletmeciliği alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarının genişletilmesine katkıda bulunur. |
4 | Genel ve alanına özgü araştırma yöntemleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. |
5 | Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak, alanıyla ilgili özgün bir konudaki bir araştırmayı planlar, yürütür, değerlendirir ve rapor halinde sunar. |
6 | Turizm işletmeciliği alanında karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilmek için özgün görüşler geliştirir. |
7 | Yaşam boyu öğrenme için gerekli olan davranışlar ve yetkinlikler geliştirir. |
8 | Turizm işletmeciliği ile ilgili rekabet stratejileri geliştirir. |
9 | Makro ve mikro ölçekte turizm plan ve politikaları konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olur. |
10 | Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. |
Bu programdan mezun olanlar şu alanlarda çalışma imkânı bulmaktadırlar;
Devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışmak,
Araştırma merkezlerinde uzman olarak görev alma,
Turizm endüstirisindeki işletmelere yönelik danışmanlık hizmeti vermek yada bu hizmetleri veren bir şirkette çalışmak ve
Turizme ilişkin belirli konularda bağımsız araştırma yapabilmektir.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının Yapısı:
Program, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkanı Yardımcısı ve AKTS Koordinatörü'nün eşgüdümlü çalışmasıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
Dersler, her dersin sorumlusu olan ilgili Öğretim Elemanı tarafından belirlenen kriterler ve öğretim metotları çerçevesinde işlenmektedir.
Tez döneminden önce "Yeterlik" sınavından başarılı olunması gerekmektedir.
Doktora Tezi ile birlikte Uzmanlık Alan dersi de alınmaktadır.
Tezini tamamlayan ve Enstitü tarafından onaylanan öğrenci programı başarı ile tamamlanmış olmaktadır.
Her ders için notlandırma ilgili öğretim üyesi tarafından belirlenmektedir.
Tam zamanlı