[] Program Hakkında

Hemşirelikte tezli yüksek lisans programı, hemşirelikte lisans mezunlarına daha üst düzeyde bilgi ve beceri kazandırarak uzman hemşire yetiştirir. Bunun yanı sıra hemşireliğin bilimsel gelişimine katkıda bulunur. Lisans düzeyindeki okulların öğretim elemanı gereksinimine yanıt verecek akademisyenler yetiştirir.

[] Amaç
Mezunlara belirli alanlarda daha üst düzeyde bilgi ve beceri kazandırarak uzman hemşire yetiştirmek, hemşireliğin bilimsel gelişimine katkıda bulunmaktır.
[] Hedef

Bu program, sağlık bilimleri alanında eğitim ve araştırmalarıyla uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen; yeni ufuklar açan, değişen dünya koşullarında topluma liderlik yapabilen  uzman  hemşire  yetiştiren bir kurum olmayı amaçlamıştır.

[] Eğitim Dili
Türkçe
[] Kazanılan Derece

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Hemşirelik Yüksek Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.

[] Kazanılan Derecenin Seviyesi


Uzman hemşire

[] Kayıt Kabul Şartları

Hemşirelik bölümü mezunu olmak

[] Dersin Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi

Tezli  yüksek lisans programında öğrenim gören öğrenciler,
• En az 7 ders ve Seminer ile Yüksek Lisans Tezi’ne kayıt olmaları ve 120 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir. Programlarındaki bir dersten başarılı olabilmek için o dersten en az CB notu almış olması gerekmektedir.
• Programlarında öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3,00 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersinden ve Yüksek Lisans Tez Savunmasında başarılı olmakla yükümlüdürler.

[] Önceki Öğrenmenin Tanınması

Öğrencinin başka bir üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Düzce Üniversitesinde aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, anabilim dalı akademik kurulu ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

[] Programın Tanımı

Bu program, kayıtlı olan öğrencilerin, özelleşmek istediği bilim alanına ilişkin bilgi beceri ve yetkinliğini geliştirmek, araştırma alanlarını, araştırma tekniklerini ve güncel eğitim öğretim uygulamalarını tanıtmak, üzere yapılandırılmıştır.

[] Program Yeterlilikleri
No Program Yeterlilikleri
1 Hemşirelik bilim ve sanatının gereklerini, bireyin/ailenin/toplumun sağlığını korumada ve geliştirmede en üst düzeyde uygulayabilen
2 Hemşireliğin temel kavramlarını - insan, çevre, sağlık, hastalık ve hemşirelik – temel alarak birey/toplumun bakımına yönelik kavram haritasını oluşturabilme.
3 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme
4 Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme
5 Hemşirelik ile ilgili sorunların tanımlanmasına ve çözümüne yönelik nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma planlayabilme ve yürütebilme.
6 Uygun istatistiksel yöntemleri kullanarak araştırma verilerini analiz edebilme ve yorumlayabilme.
7 Hemşirelik ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
8 Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme.
9 Hemşireliğe özgü sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
10 Alanının gerektirdiği düzeyde istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilen mezunlar vermektir
11 Türkçeyi iyi kullanabilen, yazılı ve sözlü iletişim kurallarını bilen ve etkin iletişim becerisine sahip olmak
12 Alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirerek mesleki gelişimini sürdürebilme.
[] TYYÇ - Temel Alan Yeterlilikleri - Program Yeterlilikleri
[] Mezunların Mesleki Profili

Sağlık sektörü ile ilişkili tüm sağlık kuruluşlarında çalışma olanağı

[] Bir Üst Kademeye Geçiş

Hemşirelik Doktora Programları

[] Program Yapısı

Yüksek lisans öğrenimi yapan öğrenci, ders, seminer ve uygulama çalışmalarına ek olarak bir tez çalışması hazırlar. Öğrenim süresi 4 yarıyıldır (2 yıl). İlk iki yarıyıl ders dönemi, sonraki iki yarıyıl tez dönemidir. Öğrenci bir öğretim üyesinin danışmanlığında ders dönemini, en az bir öğretim üyesinin danışmanlığında tez çalışmasını yürütür. Kuramsal ve uygulamalı derslere devam zorunludur.

[] Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Derslerden en az 70 başarı puanı almalıdır. 

[] Mezuniyet Koşulları

Hemşirelik lisans mezunu olmak ve D.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitimi Başvuru koşullarını yerine getirmek

[] Eğitim Türü

Tam Zamanlı

[] Müdür ve Müdür Yardımcıları
Müdür
Doç. Dr. Pınar GÜLTEKİN
E-Mail:pinargultekin@duzce.edu.tr

[] Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Atiye ERBAŞ
E-Mail:atiyeerbas@duzce.edu.tr
[] Akademik Kadro
  • Anabilim Dalı Başkanı
       Dr. Öğr. Üyesi Atiye ERBAŞ
       atiyeerbas@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Ayşe AKALIN
       ayseakalin@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Serap BAYRAM
       serapbulduk@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Ebru ÖZEN BEKAR
       ebrubekar@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Nuriye YILDIRIM ŞİŞMAN
       nuriyeyildirim@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Dilek KONUK ŞENER
       dilekkonuk@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Dr. Öğr. Üyesi Meryem AYDIN
       meryemaydin@duzce.edu.tr

  • Öğretim Elemanı
       Dr. Öğr. Üyesi Şerife YILMAZ
       serifeyilmaz@duzce.edu.tr