Birleşik Üstün Yetenekliler Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı; üstün zeka ve kuramları, yaratıcılık kuram ve uygulamaları, üstün zekalı öğrencilere yönelik program geliştirme (zenginleştirme, hızlandırma, bireyselleştirme, farklılaştırma), genel eğitim sınıflarındaki üstün zekalı öğrencilerin kaynaştırılması, üstün zekalı çocuklarda sosyal beceri öğretimi, gibi genel dersler ve üstün zekalı çocuklarda bilim uygulaması, erken çocukluk çalışmaları, yaratıcı yazın, rehberlik hizmetleri gibi alana özgü konular yer almaktadır.
Üstün yetenekli bireylerin eğitimi alanında nitelikli insangücü ihtiyacının karşılanması.
Üstün yetenekli bireylerin eğitim kalitesini artırılması için alan çalışanlarının bilgi ve becerilerinin artırılması.
Programı başarıyla tamamlayan bireyler, Birleşik Üstün Yeteneklilik Çalışmaları tezsiz Yüksek Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Bu program, yüksek lisans düzeyinde öğretim veren bir programdır.
-Bir lisans diplomasına sahip olması,
-Mülâkatta/yetenek değerlendirmesinde başarılı olması,
-Değişim öğrencilerinin başvuruları, Düzce Üniversitesi ve partner üniversite tarafından imzalanan ikili anlaşmada yer alan kayıt kabul koşullarına göre yapılmaktadır.
-Özel öğrenciler, ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının onayıyla bu programda verilen derslere kayıt yaptırabilirler.
-Tezsiz yüksek lisans programında öğrenim gören öğrenciler,
-En az 10 ders ile bir Mezuniyet Projesi’ne kayıt olmaları ve 120 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir. (Başarılı/Başarısız” olarak değerlendirilen Mezuniyet Projesinin yerel kredisi bulunmamaktadır.)
-Programlarındaki bir dersten başarılı olabilmek için en az CB notu almış olması gerekmektedir.
-Programlarında öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersinden ve Mezuniyet Projesinden Başarılı olmakla yükümlüdürler.
Birleşik Üstün Yeteneklilik Çalışması Yüksek Lisans Programı, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, çatısı altında üstün yetenekli bireylerin eğitimi alanı ile ilgili derslerin bulunduğu bir öğretim programıdır.
Program mezunları, eğitim sektöründe farklı kademe ve birimlerde çalışabileceklerdir.
Bu programdan mezun olanlar doktora programına bir başka yüksek lisans programını tamamlamadan başvuramazlar.
Dersler, her dersin sorumlusu olan ilgili Öğretim Elemanı tarafından belirlenen kriterler ve öğretim metotları çerçevesinde işlenmektedir.
Öğrenciler 2 yarıyıl ders almakta, 1 yarıyıl da yüksek lisans projesini hazırlamaktadırlar.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli "Ders Bilgi Formu"nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Yönetmeliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Program dahilinde tamamlanması gereken krediyi tamamlamış olmak ve projeden başarılı olmak.
Tam zamanlı