Resim Bölümü, 2010 yılında Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulmuştur.
Resim Bölümü programının eğitsel odağı, teknik beceri ile sanatsal yaratıcılığı buluşturmaya yöneliktir. Bu sebeple, ders müfredatı ulusal ve uluslararası ölçütler göz önünde bulundurularak hazırlanmış kuramsal ve uygulama derslerinden oluşmaktadır. Müfredat her yıl güncellenebilir esnek bir yapıdadır ve farklı disiplinlerden atölye dersleri yer almaktadır.
Resim Bölümü genç, çağdaş, yeniliklere açık, paylaşımcı ve insani değerleri ön planda tutan akademik kadrosuyla dikkat çekmektedir. Bölümümüzde 2 Profesör, 4 Doçent Doktor, 2 Dr. Öğr. Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi vardır.
Bölümümüz 2016 - 2017 yılında 15 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.Resim Bölümü; toplumsal ve kültürel olayların farkında, sanatın gündemini takip eden, özgün yapıtlar üreten, yeniliklere açık, çağdaş sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar. Bu amacın gerçekleşmesi için; öğrencilerin tartışabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri kuramsal ve uygulama derslerinden oluşan özgür bir ortam hazırlar.
No | Program Yeterlilikleri |
---|---|
1 | Günümüz sanatının disiplinlerarası özelliklerine uygun olarak, sanat üretiminde farklı disiplinleri birlikte kullanır. |
2 | Profesyonel standartlar düzeyinde bir sanat donanımına sahip olur. |
3 | Alanında gerçekleşen ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder, uygulamalarını bu gelişmeler çerçevesinde çağdaş düzeyde gerçekleştirir. |
4 | Alanında kullanılan teknolojilerin gelişimlerine paralel bir şekilde gerekli olan teknik bilgi ve beceriyi öğrenip çalışmalarında kullanır. |
5 | Öğrenciler kuramsal ve uygulama sorunlarını kavrar ve bunları kendi özgün yaklaşımlarıyla yorumlayarak yapıt üretir. |
6 | Öğrenciler hem bağımsız düşünebilen donanımlı sanatçı adayları; hem de katılımcı, paylaşımcı, anlayış ve kültür farklılıklarına duyarlı, aydın bireyler olarak yetişir. |
7 | Sanatçı adayları gözlem ve çözümleme yapabilir, çok boyutlu düşünebilir. |
8 | Öğrenciler, sanat, teknik ve mesleki konularda yetkinlik kazanır. |
9 | Öğrenci kendini gerçekleştirebilme, çevresini dönüştürebilme bilincine ulaşır. |
10 | Çağdaş anlayışta üretilen bilgi, deneyim ve iş gücünün topluma yayılmasına katkıda bulunabilen, akademik araştırmalara öncelik veren, bu birikimini ulusal ve uluslararası düzeyde yaygınlaştıran öğrenciler yetişir. |
11 | Sanatsal yaratıcılıkta hangi nedenlerin hangi etkilere hangi düzeyde hangi araçlarla yol açtığını kavrar. |
Resim Bölümü'nden mezun olan öğrenciler özel ve kamu kuruluşlarında, ressam, sanat danışmanı, müze sorumlusu, galeri sorumlusu olarak çalışabilecekleri gibi, son yıllarda ülkemizde artarak devam eden bienal, trienal, sanat fuarlarında profesyonel olarak da yer alabilirler. Ülkemizde bulunan üniversitelerin akademik personel ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin üniversitelerde kariyer yapma olanaklarına sahip oldukları da görülmektedir.
Resim Bölümü lisans programı toplamda zorunlu dersler yerel kredi toplamı : 138, Akts toplamı: 182
Seçmeli dersler yerel kredi toplamı : 30, Akts toplamı: 58
Mezuniyet için gerekli minimum yerel kredi : 168, Akts toplamı: 240
* Programda Yükseköğretim Kanunu’nda yer alan Ortak Zorunlu Dersler ile İngilizce ve Üniversite Senatosu’nun belirlediği diğer ortak dersler yer alır.
* Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırmalarda Düzce Üniversitesi "Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" hükümleri uygulanır.
Başarı puanlarına karşılık gelen harf notları ve katsayıları aşağıdaki şekilde veya bağıl not değerlendirme sistemine göre belirlenir:
Başarı Puanı Harf Notu Katsayı Başarı Derecesi
90-100 AA 4.00 Pekiyi
85-89 BA 3.50 İyi-Pekiyi
80-84 BB 3.25 İyi
70-79 CB 3.00 Orta-İyi
60-69 CC 2.50 Orta
55-59 DC 2.25 Geçer-Orta
50-54 DD 2.00 Geçer
40-49 FD 1.50 Geçmez
39 ve aşağısı FF 0 Geçmez
EKS 0/Eksik
DVZ 0/Devamsız
MEKS 0/Mazeretli eksik
MUAF 0/yeterli
Ortalamava Katılmavan Notlar
YT Yeterli
YZ Yetersiz
Resim bölümünden mezun olabilmek için öğrencilerin tamamlamaları gereken ulusal kredi miktarı toplamda 30’u seçmeli derslere ait olmak koşuluyla 168’dir. AKTS kredi miktarı ise her dönem için 30 olmak üzere toplamda 240 olarak belirlenmiştir. Resim bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Her yarıyıl içindeki 14 haftalık ders süreci boyunca ara sınav, ödev, proje vb. değerlendirme aktiviteleriyle birlikte dönem sonu final sınavları bulunmaktadır. Mezun olmaya hak kazanmak için öğrencilerin; öğretim programlarındaki derslere devam edip tümünden başarılı olmaları, AGNO' larının en az 2.50 düzeyinde olması ve diğer bütün çalışmalarını tamamlamış olmaları gerekir.