Ders - Program Yeterlilikleri İlişkileri

Bologna Yılı
Dersler Kodu PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13 PY14 PY15
Alakart Mutfak GMS427 - - - - - - - - - - - - - - -
Alternatif Turizm GMS415 - - - - - - - - - - - - - - -
Anadolu Uygarlıkları GMS324 - - - - - - - - - - - - - - -
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I AİB101 - - - - - - - - - - - - - - -
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II AİB102 - - - - - - - - - - - - - - -
Besin Alerjileri GMS434 - - - - - - - - - - - - - - -
Beslenme İlkeleri GMS203 - - - - - - - - - - - - - - -
Bilimsel Araştırma Yöntemleri GMS202 - - - - - - - - - - - - - - -
Bitirme Projesi GMS404 - - - - - - - - - - - - - - -
Davranış ve İletişim GMS321 3 3 3 2 3 3 3 4 4 2 3 4 4 2 2
Destinasyon Yönetimi GMS424 - - - - - - - - - - - - - - -
Duyusal Analiz GMS432 - - - - - - - - - - - - - - -
Dünya Mutfağı GMS327 72 - - - - - - - - - - - - - -
Dünya Turizm Hareketleri GMS421 - - - - - - - - - - - - - - -
Eğitim Psikolojisi İBSPF107 - - - - - - - - - - - - - - -
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme İBSPF106 - - - - - - - - - - - - - - -
Eğitime Giriş İBSPF101 - - - - - - - - - - - - - - -
Fonksiyonel Besinler GMS328 - - - - - - - - - - - - - - -
Füzyon Mutfak GMS411 - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomi ve Medya GMS433 - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi GMS103 5 4 3 4 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar GMS413 - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomide Yeni Trendler GMS405 - - - - - - - - - - - - - - -
Genel Ekonomi GMS108 5 4 3 4 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
Genel İşletme GMS107 3 4 5 3 3 4 2 3 4 4 5 4 4 2 2
Genel Muhasebe GMS102 5 - - - - - - - - - - - - - -
Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım GMS310 - - - - - - - - - - - - - - -
Genel Turizm GMS101 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Güvenliği ve Hijyen GMS204 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı GMS428 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Saklama Teknikleri GMS331 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Teknolojisi GMS208 9 - - - - - 9 - - 3 - 5 - - -
Girişimcilik GMS422 3 3 5 3 3 3 3 2 5 2 5 3 4 2 2
Halkla İlişkiler GMS314 4 3 4 4 4 2 4 4 5 3 4 5 5 2 2
II. Yabancı Dil (Almanca) I YDB303 - - - - - - - - - - - - - - -
II. Yabancı Dil (Almanca) II YDB302 - - - - - - - - - - - - - - -
II. Yabancı Dil (Almanca) III YDB403 - - - - - - - - - - - - - - -
İçecek Kültürü GMS332 - - - - - - - - - - - - - - -
İletişim ve İnsan İlişkileri GMS419 4 4 4 3 4 2 3 3 5 3 4 5 5 2 2
İngilizce I ING105 - - - - - - - - - - - - - - -
İngilizce II ING106 - - - - - - - - - - - - - - -
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik GMS212 2 - - - - - - - - - - - - - -
İşletme Matematiği GMS211 - - - - - - - - - - - - - - -
Kariyer Planlama KRP102 3 2 - 2 3 2 2 2 3 3 3 4 3 2 2
Kültür ve Turizm GMS417 - - - - - - - - - - - - - - -
Menü Planlama GMS210 - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce I GMS303 - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce II GMS304 - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce III GMS403 - - - - - - - - - - - - - - -
Moleküler Gastronomi GMS329 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Otları ve Baharatlar GMS309 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Uygulamaları I GMS301 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Uygulamaları II GMS302 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfaklarda Atık Yönetimi GMS426 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı GMS206 - - - - - - - - - - - - - - -
Osmanlı Mutfağı GMS410 - - - - - - - - - - - - - - -
Öğretim İlke ve Yöntemleri İBSPF102 - - - - - - - - - - - - - - -
Öğretim Teknolojileri İBSPF108 - - - - - - - - - - - - - - -
Öğretmenlik Uygulaması İBSPF109 - - - - - - - - - - - - - - -
Özel İlgi Turizmi GMS308 - - - - - - - - - - - - - - -
Özel Öğretim Yöntemleri İBSPF104 - - - - - - - - - - - - - - -
Pasta Yapım Teknikleri GMS429 - - - - - - - - - - - - - - -
Pedagojik Formasyon 3YY PF3YY - - - - - - - - - - - - - - -
Pedagojik Formasyon 4YY PF4YY - - - - - - - - - - - - - - -
Pedagojik Formasyon 5YY PF5YY - - - - - - - - - - - - - - -
Pedagojik Formasyon 6YY PF6YY - - - - - - - - - - - - - - -
Pedagojik Formasyon 7YY PF7YY - - - - - - - - - - - - - - -
Rehberlik ve Özel Eğitim İBSPF105 - - - - - - - - - - - - - - -
Restoran Yönetimi GMS326 - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ 5YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ 6YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ 7YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ 8YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Servis Teknikleri GMS207 - - - - - - - - - - - - - - -
Sıcak Mutfak GMS306 - - - - - - - - - - - - - - -
Sınıf Yönetimi İBSPF103 - - - - - - - - - - - - - - -
Soğuk Mutfak GMS311 - - - - - - - - - - - - - - -
Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği GMS412 4 4 5 4 2 2 2 2 4 3 4 5 3 2 2
Staj GMS406 - - - - - - - - - - - - - - -
Sürdürülebilir Gastronomi GMS436 - - - - - - - - - - - - - - -
Sürdürülebilir Turizm GMS316 4 3 3 3 3 3 2 3 5 2 4 5 5 2 2
Temel Bilgi Teknolojileri GMS105 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Hamur Teknikleri GMS320 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Mutfak Bilgisi GMS106 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Sanat Eğitimi GMS430 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Yemek Pişirme Teknikleri GMS209 4 4 3 3 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi GMS409 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm İşletmeciliği GMS104 3 4 4 4 4 3 3 3 4 4 4 4 4 3 3
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi GMS307 4 3 4 3 2 2 3 3 4 2 4 5 5 2 2
Turizm Politikası ve Planlaması GMS416 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm Sosyolojisi GMS407 4 3 4 3 3 3 2 4 4 2 4 5 5 2 2
Turizm ve Çevre GMS423 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm ve Etik GMS323 3 3 2 2 2 2 3 2 3 2 3 5 4 2 2
Turizmde Tüketici Davranışı GMS322 4 3 3 3 3 2 3 3 5 2 5 5 5 2 2
Türk Dili I TDB121 - - - - - - - - - - - - - - -
Türk Dili II TDB122 - - - - - - - - - - - - - - -
Türk Mutfağı GMS401 - - - - - - - - - - - - - - -
Unlu Mamüller ve Tatlılar GMS317 80 - - - - - - - - - - - - - -
Üniversite Seçmeli UNI101 - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen Mutfağı GMS312 - - - - - - - - - - - - - - -
Yabancı Dil III (İngilizce) ING107 - - - - - - - - - - - - - - -
Yabancı Dil IV (İngilizce) ING108 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek Ritüelleri GMS330 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı GMS431 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek Süsleme Sanatı GMS313 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek ve Kültür GMS315 0 - - - - - - - - - - - - - -
Yemek ve Mitoloji GMS418 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek İçecek İşletmeciliği GMS205 4 4 4 3 4 4 3 3 3 3 4 3 5 3 3
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri GMS425 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama GMS319 4 3 3 4 4 2 4 3 5 2 4 5 5 2 2
Yiyecek İçecek Sosyolojisi GMS318 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü GMS325 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler GMS420 - - - - - - - - - - - - - - -
Yönetim ve Organizasyon GMS201 2 3 4 3 3 - 3 3 4 2 5 4 4 2 2
Yöresel Mutfaklar GMS408 - - - - - - - - - - - - - - -
Ziyafet Mutfağı GMS414 - - - - - - - - - - - - - - -
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim GMS305 - - - - - - - - - - - - - - -
İlişkili ders sayısı - 27 19 18 19 19 18 20 19 19 20 19 20 19 19 19
İlişki Ağırlığı - 244 64 66 60 59 54 66 59 76 53 77 88 85 43 43