Ders - Program Yeterlilikleri İlişkileri

Bologna Yılı
Dersler Kodu PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13 PY14 PY15
Alakart Mutfak GMS427 - - - - - - - - - - - - - - -
Alternatif Turizm GMS415 - - - - - - - - - - - - - - -
Anadolu Uygarlıkları GMS324 - - - - - - - - - - - - - - -
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I AİB101 - - - - - - - - - - - - - - -
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II AİB102 - - - - - - - - - - - - - - -
Beslenme İlkeleri GMS203 - - - - - - - - - - - - - - -
Bilimsel Araştırma Yöntemleri GMS202 3 3 3 4 3 3 3 4 4 4 3 5 4 2 2
Bitirme Projesi GMS404 - - - - - - - - - - - - - - -
Davranış ve İletişim GMS321 - - - - - - - - - - - - - - -
Destinasyon Yönetimi GMS424 - - - - - - - - - - - - - - -
Fonksiyonel Besinler GMS328 - - - - - - - - - - - - - - -
Füzyon Mutfak GMS411 - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi GMS103 5 4 3 4 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar GMS413 - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomide Yeni Trendler GMS405 - - - - - - - - - - - - - - -
Genel Ekonomi GMS108 3 2 4 2 2 2 3 2 4 3 4 3 3 1 1
Genel İşletme GMS107 4 4 4 4 4 4 4 - 4 4 - - 4 - -
Genel Muhasebe GMS102 1 1 1 2 1 1 1 1 2 1 2 1 2 1 1
Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım GMS310 - - - - - - - - - - - - - - -
Genel Turizm GMS101 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Güvenliği ve Hijyen GMS204 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı GMS428 - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda Teknolojisi GMS208 - - - - - - - - - - - - - - -
Girişimcilik GMS422 - - - - - - - - - - - - - - -
Halkla İlişkiler GMS314 - - - - - - - - - - - - - - -
II. Yabancı Dil (Almanca) I YDB303 - - - - - - - - - - - - - - -
II. Yabancı Dil (Almanca) II YDB302 - - - - - - - - - - - - - - -
II. Yabancı Dil (Almanca) III YDB403 - - - - - - - - - - - - - - -
İletişim ve İnsan İlişkileri GMS419 - - - - - - - - - - - - - - -
İngilizce I ING105 - - - - - - - - - - - - - - -
İngilizce II ING106 - - - - - - - - - - - - - - -
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik GMS212 1 5 1 1 1 1 1 1 2 2 1 4 2 1 1
İşletme Matematiği GMS211 - - - - - - - - - - - - - - -
Kültür ve Turizm GMS417 - - - - - - - - - - - - - - -
Menü Planlama GMS210 5 - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce I GMS303 - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce II GMS304 - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki İngilizce III GMS403 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Otları ve Baharatlar GMS309 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Uygulamaları I GMS301 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak Uygulamaları II GMS302 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfaklarda Atık Yönetimi GMS426 - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı GMS206 - - - - - - - - - - - - - - -
Osmanlı Mutfağı GMS410 - - - - - - - - - - - - - - -
Özel İlgi Turizmi GMS308 - - - - - - - - - - - - - - -
Restoran Yönetimi GMS326 - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ 5YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ 6YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ 7YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ 8YYGMS - - - - - - - - - - - - - - -
Servis Teknikleri GMS207 4 4 4 4 4 4 - 4 - 4 - 4 4 4 -
Sıcak Mutfak GMS306 - - - - - - - - - - - - - - -
Soğuk Mutfak GMS311 - - - - - - - - - - - - - - -
Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği GMS412 - - - - - - - - - - - - - - -
Staj GMS406 - - - - - - - - - - - - - - -
Sürdürülebilir Turizm GMS316 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Bilgi Teknolojileri GMS105 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Hamur Teknikleri GMS320 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Mutfak Bilgisi GMS106 5 4 2 3 3 5 4 4 3 4 4 4 4 3 3
Temel Sanat Eğitimi GMS430 - - - - - - - - - - - - - - -
Temel Yemek Pişirme Teknikleri GMS209 4 4 3 3 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi GMS409 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm İşletmeciliği GMS104 3 4 4 4 4 3 3 3 4 4 4 4 4 3 3
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi GMS307 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm Politikası ve Planlaması GMS416 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm Sosyolojisi GMS407 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm ve Çevre GMS423 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizm ve Etik GMS323 - - - - - - - - - - - - - - -
Turizmde Tüketici Davranışı GMS322 - - - - - - - - - - - - - - -
Türk Dili I TDB121 - - - - - - - - - - - - - - -
Türk Dili II TDB122 - - - - - - - - - - - - - - -
Türk Mutfağı GMS401 - - - - - - - - - - - - - - -
Unlu Mamüller ve Tatlılar GMS317 - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen Mutfağı GMS312 - - - - - - - - - - - - - - -
Yabancı Dil III (İngilizce) ING107 - - - - - - - - - - - - - - -
Yabancı Dil IV (İngilizce) ING108 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek Ritüelleri GMS330 4 4 4 4 4 5 5 5 3 3 4 5 5 4 4
Yemek Süsleme Sanatı GMS313 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek ve Kültür GMS315 - - - - - - - - - - - - - - -
Yemek ve Mitoloji GMS418 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek İçecek İşletmeciliği GMS205 4 4 4 3 4 4 3 3 3 3 4 3 5 3 3
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri GMS425 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama GMS319 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek İçecek Sosyolojisi GMS318 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü GMS325 - - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler GMS420 - - - - - - - - - - - - - - -
Yönetim ve Organizasyon GMS201 3 3 5 - 2 2 2 2 4 3 4 4 3 1 1
Yöresel Mutfaklar GMS408 - - - - - - - - - - - - - - -
Ziyafet Mutfağı GMS414 - - - - - - - - - - - - - - -
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim GMS305 - - - - - - - - - - - - - - -
İlişkili ders sayısı - 14 13 13 12 13 13 12 12 12 13 11 12 13 12 11
İlişki Ağırlığı - 49 46 42 38 38 44 37 37 39 41 38 45 50 29 25