[] Program Hakkında

Spor Eczacılığı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, 21.12.2023 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında alınan karar ile uygun bulunarak Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılmıştır. Program alanında uzman öğretim üyeleri tarafından yürütülmektedir. Ayrıca alanında uzman kişiler de Düzce Üniversitesi misafir öğretim üyesi olarak görevlendirilmekte ve destek alınmaktadır. Öğretim dili Türkçe’dir.

[] Amaç

Bu programdan mezun olacak spor eczacıları, ilaç ve performans artırıcı ürünlerin güvenli ve uygun şekilde kullanımı için bilimsel, güvenilir bilgi ve danışma kaynağı olacaklardır.

[] Hedef
Spor Eczacılığı Disiplinlerarası Tezsiz Yüksek Lisans Programı, eczacı olarak mezun olan kişilere yeni bir mesleki formasyon kazandırmayı hedeflemektedir.
[] Eğitim Dili
Türkçe
[] Kazanılan Derece

Tezsiz Yüksek Lisans 

[] Kazanılan Derecenin Seviyesi
[] Kayıt Kabul Şartları

Eczacılık fakültesi mezunu olmak

[] Dersin Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
[] Önceki Öğrenmenin Tanınması

Üniversitede veya diğer yükseköğretim kurumlarının lisansüstü programlarında en az bir yarıyıl öğrenim görmüş başarılı öğrenciler, üniversitede yürütülen başka bir lisansüstü programa yatay geçiş yapmak için başvurabilirler. Başvuruların kabul edilebilmesi için; yüksek lisans yatay geçiş öğrenci kontenjanlarının olması, öğrencinin geçiş yapmak istediği lisansüstü programın öğrenci kabul koşullarını sağlamış ve en az bir yarıyıl lisansüstü öğrenim görerek aldığı derslerin her birinden başarılı olması gerekir.

Yatay geçiş için başvuran öğrencilerin kabulü ve intibakları Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilir.

[] Programın Tanımı
[] Program Yeterlilikleri
[] TYYÇ - Temel Alan Yeterlilikleri - Program Yeterlilikleri

Tezsiz yüksek lisans programı toplam 30 krediden ve 90 AKTS’ den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. 1 AKTS 25.5 saat iş yüküne eşdeğerdir. Öğrenci, kredi transferi yapılan dersleri olsa bile, bağlı bulunduğu programın gerektirdiği toplam kredinin en az yarısını, kendi programından almak zorundadır.  Danışmanın uygun ve gerekli görmesi halinde diğer programlardan ders de seçilebilir. Öğrencilerin dönem projesi dersi ile ilgili çalışmasını, ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu’na uygun olarak yazılı hale getirmesi gerekir. Öğrencilerin ders başarı durumlarının değerlendirilmesinde ‘Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ esas alınır.

Tezsiz yüksek lisans programı derslerinin en az 2,50 genel not ortalamasının tamamlanması gerekir. Ayrıca başarılı olabilmesi için danışman onayı almış olan tezsiz yüksek lisans proje dersinden başarılı olması gerekir. Başarılı olan öğrenciye tezsiz yüksek lisans diploması verilir.

Dosya için tıklayınız.
[] Mezunların Mesleki Profili

Bu programın mezunları, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu bünyesinde, doping kontrol yetkilisi, doping test yetkilisi, yasaklılar listesi danışmanı ve buna ilave olarak bireysel sporcu sağlığı danışmanı, spor federasyonlarında ya da spor takımlarında danışman eczacı, ilaç dışı sağlık ürünleri üretim danışmanlığı gibi ilgili tüm kamu ve özel kurum veya kuruluşlarda görev alabilir. Ayrıca, programdan mezun olacak toplum eczanelerinde görev yapan eczacıların sporcu odaklı farmasötik bakım hizmeti sunabilmeleri mümkün olacaktır.

[] Bir Üst Kademeye Geçiş
[] Program Yapısı
[] Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
[] Mezuniyet Koşulları
Programa kayıtlı bir öğrencinin programdan mezun olabilmesi için Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.
[] Eğitim Türü

Yüz yüze

[] Müdür ve Müdür Yardımcıları
Müdür
Doç. Dr. Pınar GÜLTEKİN
E-Mail:pinargultekin@duzce.edu.tr

[] Akademik Kadro