Konusunda uzman, iyi eğitim almış öğrenciler yetiştirerek akademik ve sektörel bazda istihdam sağlamak. Ülkeler arasında iş birliği ve ortaklıkların artması, uluslararası turizmin gelişmesi ile artan sağlık turizmi talebi ve harcamalarından daha fazla pay alabilmek ve bu alanda gelişmiş önemli rakip ülkelerle daha güçlü bir şekilde rekabet edebilmek için araştırmalar yaparak yeni projeler ortaya koymak. Dünyada sağlık turizmi alanındaki değişimleri ve gelişmeleri takip ederek yetiştirilecek bilim insanlarına ve araştırma görevlilerine bu çerçevede bir eğitim vermek, öğretim elemanı kadrosu ile lisansüstü düzeyde bilimsel araştırmalar ve proje çalışmaları yaparak, bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar ile bilimsel alana katkı sağlamak. Ülkemizde sağlık turizmi alanında eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapmak. Alanındaki konularda yeterli düzeyde bilgi, beceri ve yetkinlik sahibi olan, eğitim ve öğretim ortamlarını hedeflere uygun olarak tasarlayan, bilgiye ulaşma yollarını bilen, bilgi üreten ve bilgiyi kullanan, etik ve manevi değerlere saygılı insan kaynaklarını oluşturmak. Sağlık turizmi alanında üretilen ve geliştirilen; insan kaynakları, bilgi, teknoloji ve deneyimlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak yeni yöntem ve projelerin geliştirilmesi ve bilimsel etkinliklerin düzenlemek. Diğer üniversitelerde görev yapan öğretim görevlileri ve öğretim üyeleriyle paylaşımlar yaparak sağlık turizmi alanında yapılan uygulamaları zenginleştirmek, öğretim görevlileri ve üyelerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini geliştirmektir.
Öğrencinin Sağlık Turizmi alanında, belirli bir bilgi ve beceri birikimi edinmesine ek olarak, bilimsel araştırma yapmasını, bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmasını sağlamaktır.
Sağlık turizmi alanında mesleki ve akademik açıdan gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış mezunlar yetiştirmek.
Tezli Yüksek Lisans Mezunu
Tezli Yüksek Lisans Mezunu
ALES EA Puan türünden en az 60 puan almış olmak. Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından ilan edilen diğer koşulları sağlamış olmak.
Alınan tüm derslerden başarılı olmuş olmak ve yüksek lisans tezini yazmış olmak
Sağlık Turizmi (Disiplinlerarası) tezli yüksek lisans programı, küreselleşme ve teknolojinin gelişmesine bağlı olarak değişen ve gelişen turizm sektörü ile birlikte değişim ve gelişim gösteren sağlık turizmi alanındaki yenilikleri takip ederek ilgili bilgi birikimine hâkim olan, kaynak ve araştırma planlayarak gerçekleştiren, sadece turizmle ilgili ilgili değil diğer ilişkili disiplinlerle ilgili yetkinliğe sahip olan, özgün araştırmalar üretebilen sağlık turizmi bilim uzmanları yetiştirmeyi kapsamaktadır.
Sağlık Turizmi (Disiplinlerarası) tezli yüksek lisans programı, küreselleşme ve teknolojinin gelişmesine bağlı olarak değişen ve gelişen turizm sektörü ile birlikte değişim ve gelişim gösteren sağlık turizmi alanındaki yenilikleri takip ederek ilgili bilgi birikimine hâkim olan, kaynak ve araştırma planlayarak gerçekleştiren, sadece turizmle ilgili ilgili değil diğer ilişkili disiplinlerle ilgili yetkinliğe sahip olan, özgün araştırmalar üretebilen sağlık turizmi bilim uzmanları yetiştirmeyi kapsamaktadır.
No | Program Yeterlilikleri |
---|---|
1 | Toplumun sağlık ihtiyaçlarını ve sağlık hizmetlerine olan talebini belirleyebilme becerisi |
2 | Toplumun sağlık ihtiyaçlarını ve sağlık hizmetlerine olan talebi karşılayabilecek hizmet sunum modellerini geliştirme becerisi |
3 | Sağlık hizmetlerinin ekonomik ve finansal analizini yapma becerisi, |
4 | İnsan kaynaklarını yönetme ve liderlik etme becerisi |
5 | Sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirme ve iyileştirme becerisi |
6 | Sağlık sonuçlarını (outcomes) değerlendirme ve iyileştirme becerisi |
7 | İstatistiksel analiz, raporlama, yorumlama ve karar vermede kullanma becerisi |
8 | Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde planlanması, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesinde bilgi yönetim sistemlerini kullanma becerisi |
9 | Toplumun sağlık hizmeti ihtiyacının etkili, kaliteli, verimli ve hakkaniyetli bir şekilde karşılanması için pazarlama ilke ve yöntemlerini kullanma becerisi |
10 | Sağlık sektörü ile ilgili mevzuatı ve hukuki çerçeveyi takip edebilme ve etik ilkeler doğrultusunda uygulama becerisi |
11 | Kurum içinde ve dışında etkileşimde bulunduğu sağlık profesyonelleri ve diğer paydaşlar ile etkili, verimli ve etik ilkeler doğrultusunda çalışabilme becerisi |
12 | Sağlık politikalarındaki gelişmeleri izleyebilme ve uygulama becerisi |
13 | İşletmecilik ve sağlık turizmi işletmeciliği ile ilgili temel bilgilerin nasıl kullanılacağını kavrar, yeterli olmadığı bilgi becerilerini destekler. |
1. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Sağlık alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. Sağlık alanı ile ilgili konularda öngörülmeyen karmaşık durumlarla karşılaşması halinde çözüm önerileri geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
2. Öğrenme Yetkinliği
Sağlık alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir. Bilimsel bir makaleyi okuyup değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar. Kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar.
3. İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Sağlık alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır. Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler ve bunları geliştirmek üzere gereğini yapar. Bir yabancı dili en az Avrupa dili portföyü B2 genel düzeyde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
4. Alana Özgü Yetkinlik
Sağlık alanı ile ilgili konularda strateji ve politika geliştirir ve uygulama planlarını yorumlar ve elde edilen sonuçları bilimsel ve etik çerçevede değerlendirir. Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir. Sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular.
Sağlık Turizmi Yetki belgesine sahip Sağlık Kuruluşları ile Aracı Kuruluşlarda Sağlık Turizmi Uzmanı olarak çalışmak
Sağlık Turizmi yüksek lisans programını başarı ile tamamlamış mezunlar ilgili alanlarda doktora eğitimine başvurabilirler.
Örgün eğitim veren Sağlık Turizmi (Disiplinlerarası) tezli yüksek lisans programı
Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uygulanır.
Öğrencinin mezun olabilmesi için, toplamda 120 AKTS'lik dersleri almış ve başarılı olmuş olması gerekir.
Teorik ve Sunum