[] Program Hakkında


Psikiyatri Hemşireliği Doktora programı 2017-2018 yılında eğitime başlamıştır. Programın süresi 4 yıldır, 2 yılı ders, 2 yılı tezdir. Programın dili Türkçedir. Psikiyatri hemşireliği programı, ulusal ve uluslararası literatüre hakim, üretken, yaratıcı, meraklı ve bilim insanı niteliklerine ulaşmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan teorik ve uygulamalı bir programdır.


Programda psikiyatri hemşireliğinin temel kavramları, araştırma teknikleri, güncel psikiyatri hemşireliği uygulamaları ve psikoterapi uygulamaları gibi teolojik ve uygulamalı dersler yer almaktadır. Mezun öğrenciler Sağlık Bakanlığı'nda hemşirelik, Ulusal ve Uluslararası akademik kadrolarda çalışabilirler.


 

[] Amaç

 Psikiyatri hemşireliği programı, ulusal ve uluslararası literatüre hakim, üretken, yaratıcı, meraklı ve bilim insanı niteliklerine ulaşmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

[] Hedef

 Psikiyatri hemşireliği programı, ulusal ve uluslararası literatüre hakim, üretken, yaratıcı, meraklı ve bilim insanı niteliklerine ulaşmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

[] Eğitim Dili
Türkçe
[] Kazanılan Derece

Doktora derecesi

[] Kazanılan Derecenin Seviyesi
[] Kayıt Kabul Şartları

Hemşirelikte doktora programına kabul için YÖK ve Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün öğrenci alma kriterlerini sağlamak, hemşirelik lisans mezunu olup üzerine Hemşirelik Anabilim Dalı programı veya Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapmış olmak şartı aranmaktadır. 

[] Dersin Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
[] Önceki Öğrenmenin Tanınması
[] Programın Tanımı

Psikiyatri hemşireliği programı, ulusal ve uluslararası literatüre hakim, üretken, yaratıcı, meraklı ve bilim insanı niteliklerine ulaşmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan teorik ve uygulamalı bir programdır.


[] Program Yeterlilikleri
[] TYYÇ - Temel Alan Yeterlilikleri - Program Yeterlilikleri
[] Mezunların Mesleki Profili

Mezunlar Sağlık Bakanlığı'nda hemşirelik, Ulusal ve Uluslararası akademik kadrolarda görev alabilirler.

[] Bir Üst Kademeye Geçiş
[] Program Yapısı
[] Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Doktora öğrencilerinin başarı değerlendirilmesi Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği’ne göre yapılacaktır. 

[] Mezuniyet Koşulları

Doktora öğrencilerinin başarı değerlendirilmesi Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği’ne göre yapılacaktır. Öğrencinin tüm derslerini başarmış olması, zorunlu ve seçmeli dersler ile birlikte toplam 120 AKTS (4 yarıyıl) dersleri başarı ile tamamladıktan sonra alanında uzman olan 5 kişilik sınav jürisi tarafından doktora yeterlilik sınavına tabi tutulacaktır.  Öğrencilerin başarıları sözlü, yazılı veya test sınavlarından birine tabi tutularak objektif olarak değerlendirilecektir.

Doktora yeterlilik sınavını başarı ile geçen öğrenciler, ilgi alanına uygun tez önerisi hazırlayacak ve bu doğrultuda tez çalışmalarını tamamlayacaktır. Tez çalışmalarını başarı ile tamamlayan öğrenciler, tezlerini yazılı olarak teslim ettikleri tez sınav jürisinin salt çoğunluğunun uygun kararı ile doktora programından mezun olabileceklerdir. Programdaki ders geçme notu, Tez İzleme Komitesi sayısı üniversitemiz sağlık bilimleri enstitüsü yönetmeliğinde düzenlendiği şekilde işleyecektir. 

[] Eğitim Türü

Programın süresi 4 yıldır, 2 yılı ders, 2 yılı tezdir. Programın dili Türkçedirsüresi 4 yıldır, 2 yılı ders, 2 yılı tezdir. Programın dili Türkçedir

[] Müdür ve Müdür Yardımcıları
Müdür
Doç. Dr. Pınar GÜLTEKİN
E-Mail:pinargultekin@duzce.edu.tr

[] Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Atiye ERBAŞ
E-Mail:atiyeerbas@duzce.edu.tr
[] Akademik Kadro
  • Anabilim Dalı Başkanı
       Dr. Öğr. Üyesi Atiye ERBAŞ
       atiyeerbas@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Aysel KARACA
       ayselkaraca@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Ayşe AKALIN
       ayseakalin@duzce.edu.tr