İşletme alanında yetişmiş öğretim üyelerine ve üst düzey yöneticilere ülke genellinde olduğu gibi gerek üniversitesi ve gerek sanayisi hızla gelişmekte olan Düzce ilimizde de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı karşılama düşüncesiyle açtığımız bu programda, işletme alanında üniversiteye yönelik akademisyen yetiştirilmesi ve piyasaya yönelik üst düzey yöneticilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Düzce Doktora programının ana misyonu öğrencilerimizin; en güncel ve gerekli yönetsel bilgi, araç ve teknikleri öğrenmelerini sağlamak; küresel iş ortamlarında başarılı kariyerlerini desteklemek için yönetsel beceri ve yetkinlik kazanımlarını pekiştirmek; stratejik ve sistem düşünme becerileriyle rekabetçi ve girişimci yöneticiler ve liderler olmalarına yardımcı olmak; ve öğrenmeyi öğrenme, etik ve sosyal sorumluluk değerlerini kazanmalarına yardımcı olmak.
Düzce İşletme Doktora Programı ile vizyoner, etik değeri yüksek ve yetkin küresel yöneticiler, akademisyenler ve liderler yetiştirmek suretiyle toplumumuzun sosyo-ekonomik gelişimine değer katmak
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İşletme Doktora derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Bu program, doktora düzeyinde öğretim veren bir programdır.
Doktora programına başvuruda bulunacak olan adayların;
• Tezli yüksek lisans diplomasına sahip olması,
• Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan en az 55 standart puana sahip olmak veya uluslararası geçerliliği olan GRE sınavının “quantitative /sayısal” bölümünden en az 685 puan almış olması
• Üniversitelerarası Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’ndan; İngilizce dili sınavından en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen uluslararası bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan almış olması,
• Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan en az 70 standart puana sahip olmak
• Mülâkatta başarılı olmak,
• Referans mektubu ve Türkçe’yi ve/veya yabancı dili kullanma yeteneğini ve yazma becerisini gösteren ve neden doktora yapmak istediğini anlatan bir metni başvuru dosyasına eklemiş olması gerekir.
• Değişim öğrencilerinin başvuruları, Düzce Üniversitesi ve partner üniversite tarafından imzalanan ikili anlaşmada yer alan kayıt kabul koşullarına göre yapılmaktadır.
• Özel öğrenciler, ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının onayıyla bu programda verilen derslere kayıt yaptırabilirler.
Doktora programında öğrenim gören öğrenciler,
• Yüksek Lisans diplomasına sahip olan adayların en az 7 ders ve Yeterlik Sınavı ve Doktora Tezi’ne kayıt olmaları ve 240 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir.
• Programlarındaki bir dersten başarılı olabilmek için en az BB notu almış olması gerekmektedir.
• Programlarında öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3.25 genel not ortalamasına sahip olmak ve öğretim programında yer alan Kredisiz derslerinden Yeterlik Sınavı ve Doktora Tez Savunmasından Başarılı olmakla yükümlüdürler.
DÜ’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği, DÜ’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Yurt Dışı Eğitimlerin Tanınması
Yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde bir ya da iki dönem değişim öğrencisi olarak öğrenim gören ve geri dönen öğrencilerin akademik dönemleri ve dersleri DÜ tarafından tanınmaktadır.
ERASMUS programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği’nden yararlanmak üzere seçilen öğrenciler, hareketlilik dönemleri başlamadan önce bağlı oldukları ERASMUS Birim Koordinatörleri ile birlikte bir öğrenim anlaşması hazırlamakla yükümlüdürler. Bu öğrenim anlaşması; öğrencinin öğrenim göreceği ortak üniversite alacağı dersleri ve AKTS değerlerini göstermektedir.
Buna ek olarak, öğrencilerin Tanınma Belgesi (Recognition Sheet) hazırlamaları gerekmektedir. Bu belgede, öğrencilerin yurt dışında alacakları derslerin DÜ’deki eşdeğerleri gösterilerek, yapılacak olan kredi transferi belirlenmektedir.
Değişim döneminin sonunda, öğrencinin yurt dışında aldığı dersler, orijinal kod ve isimleri ile AKTS Kredi ve notlarıyla birlikte transkriptlerinde gösterilmektedir. Öğrencilerin resmi transkriptlerinde, bu derslerin yanında “ERASMUS Programı ve işbirliği antlaşmaları kapsamında, yurtdışı üniversitelerde alınan ders” anlamına gelen “ET” kısaltması yer almaktadır.
Düzce Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altındaİşletme alanı ile ilgili derslerin bulunduğu ve doktora eğitiminin verildiği bir öğretim programıdır.
No | Program Yeterlilikleri |
---|---|
0 | Alana ilişkin uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir, proje yürütücüsü ya da katılımcısı olarak proje hedeflerine uygun sorumluluk alır. |
1 | İşletme alanı ile ilgili bilimsel araştırma yapma, yöntem geliştirme, model kurma ve teori geliştirme yetkinliğine sahip olur. |
2 | Ulusal ve uluslar arası ekonomik gelişmelerin işletme üzerindeki muhtemel etkilerini analiz eder ve çözüme yönelik strateji belirler. |
3 | İşletme alanındaki yeterliliklere dayalı olarak yeni ve karmaşık fikirleri analiz eder ve çözüme yönelik yaratıcı strateji üretir. |
4 | Tanımlanmamış örgütsel sorunlara karşı yenilikçi çözümler üretir. |
5 | Çeşitli yönetsel problemlerin çözümü için çağdaş yöntem ve teknikleri geliştirir ve uygular. |
6 | Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayarak, alana yönelik sorunlara disiplinler arası bir bakış açısı kazanır. |
8 | Bilimsel ve mesleki etik çerçevesinde toplumsal ve ulusal sorunlara karşı duyarlı/sorumlu bir tutum benimser. |
Programın öncelikli hedefi, Düzce’de yer alan özel sektör işletmelere, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına her orta ve üst düzey yöneticiler yetiştirme yöneticiler yetiştirmektir. Buna ek olarak, uzun vadede, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen işletmelerinde araştırma, yöneticilik ve danışmanlık konusunda görev yapabilecek üst düzey yöneticilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bununla birlikte, başta hızla gelişen Düzce Üniversitesi’nde olmak üzere, Türkiye’de gelişmekte olan üniversitelerde görev yapacak öğretim üyelerinin yetiştirilmesi bu programın diğer bir hedefidir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, uzmanlık alanlarına bağlı olarak doktora sonrası programlara başvurabilirler.
Program, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkanı Yardımcısı ve AKTS Koordinatörü'nün eşgüdümlü çalışmasıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
Dersler, her dersin sorumlusu olan ilgili Öğretim Elemanı tarafından belirlenen kriterler ve öğretim metotları çerçevesinde işlenmektedir.
Tezini tamamlayan ve Enstitü tarafından onaylanan öğrenci programı başarı ile tamamlanmış olmaktadır.
şekilde tanımlanmıştır. Yönetmeliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Program kapsamında gerekli kredideki dersleri tamamlamış olmak, seminerler ve tezde başarılı olmak.
Tam Zamanlı