Kompozit Malzeme Teknolojileri Anabilim Dalı Doktora Programı interdisiplinler nitelikte olup halen yürütülmekte olan diğer yüksek lisans programlarından farklı fakat işbirliği içinde olmaktadır.
Kompozit Malzeme Teknolojileri Doktora programı disiplinler arası bilimsel çalışma konularını kapsamakta olup, kompozit malzemelerin üretim tekniği, yöntem ve test tekniklerinin nitelik ve nicelik bakımından araştırılmasına imkan sağlayacaktır. Doktora programı malzeme bilimi, polimer nanokompozitler, metal matriksli kompozitler, plastik teknolojisi, kauçuk malzeme teknolojisi, malzeme mekaniği, kompozit yapı malzemeleri, odun kompozitleri, odun-plastik kompozitler bilim dallarını içermektedir.
Burada eğitim görmüş elemanlar Kompozit malzeme üretiminin söz konusu olduğu tüm işletmelerde Araştırma ve geliştirme, Personel ve sosyal ilişkiler, Ürün tasarımı, Maliyet kontrolü, Üretim planlama, Kalite kontrolü, Üretim kontrolü, bakım ve tamir, planlama, Pazarlama, Sistem planlama, Malzeme yönetimi alanlarında çalışabilmektedirler.
Kompozit Malzeme Teknolojileri Doktora Programı, araştırmaya ve uygulamaya dayalı ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim vererek, düşünmeye ve irdelemeye yatkın, donanımlı, kendine güvenen, mesleğini bilimsel ve etik kurallara göre uygulayan, insani değerlere sahip, akademik hayatlarında veya araştırma kuruluşlarındaki çalışmalarında kendilerini geliştiren bilim adamları yetiştirmek.
Kompozit Malzeme Teknolojileri alanında temel ve güncel bilgilerle donanmış kapsamlı ve fonksiyonel bir doktora eğitim-öğretim programı sağlamak. Ulusal ve uluslar arası standartlarında bir doktora eğitimi sunmak. Mevcut teknolojileri kullanan, yeni teknolojiler üretebilen, tasarım ve yenilik deneyimine sahip, çağdaş bilgilerle donanımlı olarak ulusal ve uluslar arası alanda rekabetçi, sürdürülebilir kalkınma ve temiz üretim hedefi için çalışan lisansüstü mezunları yetiştirmek. Ayrıca, uygulamayı, araştırmayı, bilimsel etik değerleri, eğitimi ve sosyal-kültürel değerleri ilke edinmiş akademik kadroya sahip bir program olmaktır.
Kompozit Malzeme Teknolojileri Doktora programının amacı; mesleki sorumluluklarının bilincinde ve etik değerlere bağlı, özenli, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerine sahip olan, toplumsal olaylara duyarlı olan ve bireysel sorumluluk alabilen, farklılıklara ve insan haklarına saygılı, bağımsız araştırma yapabilen, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapabilen ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği olan bilim adamları yetiştirmektir.
Kompozit malzeme üretiminin söz konusu olduğu tüm işletmelerde Araştırma ve geliştirme, Personel ve sosyal ilişkiler, Ürün tasarımı, Maliyet kontrolü, Üretim planlama, Kalite kontrolü, Üretim kontrolü, bakım ve tamir, planlama, Pazarlama, Sistem planlama, Malzeme yönetimi alanlarından bazılarıdır.
Bu programdan mezun olabilmek için, en az 21 kredilik derslerin yanı sıra, seminer ve tez yapmak zorunluluğu vardır.