Programın süresi 2 yıldır, 1 yılı ders,1 yılı tezdir. Programın dili Türkçedir. Psikiyatri hemşireliği programı, ulusal ve uluslararası literatüre hakim, üretken, yaratıcı, meraklı ve bilim insanı niteliklerine ulaşmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan teorik ve uygulamalı bir programdır.
Programının amacı, ruh sağlığı ve hastalıklarına dair hemşirelik hizmetlerini daha etkin daha görünür ve verimli duruma getirmek üzere planlayıcı, denetleyici ve geliştirici özelliklere sahip; kaliteli hemşirelik bakımı sunmak için gerekli moral, entelektüel ve liderlik becerileri ile donanmış, kaliteli hizmet anlayışı içinde bilgi, beceri ve ileri teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen uzman hemşire yetiştirmektir.
Toplumun değişik kesimleri ile iletişim kurabilen; bilimsel gelişmeleri izleyerek mesleki ve akademik alanda kullanabilen sorgulayıcı ve araştırıcı nitelikleri taşıyan bilim uzmanı hemşire yetiştirmek hedeflenmektedir.
Bilim Uzmanı
Öğrenciler YÖK ve Düzce Üniversitesi Lisans üstü Eğitim Enstitüsü’nün öğrenci alma kriterlerine uyumlu olmak üzere Hemşirelik
Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü lisans
diplomasına sahip adaylar arasından kabul edilir.
Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.
Yüksek lisans öğrencilerinin başarı değerlendirilmesi Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği’ne göre yapılacaktır. Öğrencinin tüm derslerini başarmış olması, zorunlu ve seçmeli dersler ile birlikte toplam AKTS dersleri ve yüksek lisans tezini başarı ile tamamladıktan sonra mezun olabilir.
Yüz yüze ve eğitim dili Türkçe'dir.